Sıfırdan oyun yapmak

Kozuki_ali

Decapat
Daha fazla  
Hiç bilgim yok yazılım ile ilgili hem ağırdan yazılım öğrenirim hem de ufak çaplı bir oyun yapmak istiyorum her şeyi ben öğrenirim sıkıntı yokta Unity ile mi başlamak daha iyi olur yoksa Unreal Engine mi?

Hiç bilgim yok yazılım ile ilgili hem ağırdan yazılım öğrenirim hem de ufak çaplı bir oyun yapmak istiyorum her şeyi ben öğrenirim sıkıntı yokta Unity ile mi başlamak daha iyi olur yoksa Unreal Engine mi?
Unity ile başlamadan önce de mantığını oturttuğun bir C# bilgisi gerekiyor.
Oyun yapmak içinde nesne tabanlı programlama bilginin de sağlam olması lazım.

Şimdilik bu ikisini söyleyebilirim.

Unreal Engine bana kalırsa biraz daha üst düzey. Unity kullanmanızı öneririm ki oda pek kolay değil maalesef C# dili kullanıyor ama isterseniz her türlü yaparsınız. Ben 3 Hafta'da öğrendim ve şuan play store'de oyunum var. Ama C# Nese tabanlı çalışmanızı öneririm ilk önce en azından 1 ay Visual Studio dan Windows Form çalışabiliriniz ben bu şekilde öğrendim.

Unity ile başlamadan önce de mantığını oturttuğun bir C# bilgisi gerekiyor.
Oyun yapmak içinde nesne tabanlı programlama bilginin de sağlam olması lazım.

Şimdilik bu ikisini söyleyebilirim.

Eyvallah kanka ben bir dediğin şeyler hakkında göz gezdireyim.

Unreal Engine bana kalırsa biraz daha üst düzey. Unity kullanmanızı öneririm ki oda pek kolay değil maalesef C# dili kullanıyor ama isterseniz her türlü yaparsınız. Ben 3 Hafta'da öğrendim ve şu an Play Store'de oyunum var.

Play Store oyun yüklemek paralımı, sana gelir kazandırdı mı? Oyunun adı nedir incelemek istiyorum.

Eyvallah kanka ben bir dediğin şeyler hakkında göz gezdireyim.

Play Store oyun yüklemek paralımı, sana gelir kazandırdı mı? Oyunun adı nedir incelemek istiyorum.
Play store'de oyun yüklemek paralı 25 dolar gibi bir miktar istiyor. 1-2 Ay önce olsaydı kişi başı 50 kuruş alacaktık fakat yeni çıkan politika dolayısı ile sadece reklamlardan gelir kazanıyoruz. Bilinmediğimiz için de reklamlar izlenmiyor gelirimizde yok denilecek kadar az. Oyunun linki ise imzam'da mevcut.

İsterseniz Godot Engine adında bir motor var. Yeni başlayanlar için çoğu motordan daha iyi. Hem de Python a benzer bir dil kullanıyor. Bu programlama mantığını biraz geliştirir. Daha sonra biraz ustalaşınca detaylı Unity eğitimi alırsın. Umarım bu bilgi işe yaramıştır. NOT: Godot Engine den Unity ye geçmek biraz kafanı karıştırabilir fakat biraz uğraşırsan başarırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı