Sayısal Sıfırdan sayısala başlarken denemelere ne zaman başlanmalı?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 👋
Ben sıfırdan sayısal alanda YKS'ye hazırlanıyorum. Şu an TYT ve AYT netlerim çok düşük.
Planım şöyle:

Matematik: 10 günde temel + 345 start → sonra bıyıklı matematik TYT kampı → matematiğin ilacı → hız ve renk.

Fizik: 10 günde temel + fiziğe ilk adım → Özcan aykın TYT kampı → hız ve renk.

Kimya: 10 günde temel + aktif kimya → kimya adası TYT kampı → hız ve renk.

Biyoloji: Dr. Biyoloji 0 kamp + aktif biyoloji → dr. Biyoloji TYT kampı → hız ve renk.

Geometri: 12 günde temel + karekök sıfır → geometri kampı → geometrinin ilacı.

Yani önce temel ve kamp dönemiyle başlayıp, sonra hız ve renk soru bankalarıyla pratik yapacağım.
Daha sonra orta seviye (345, Bilgi Sarmal) kaynaklara geçmeyi düşünüyorum.

Ama aklımı karıştıran konu şu 👇
Ben bu sisteme göre deneme çözmeye ne zaman başlamalıyım?

Temelim sıfırken deneme çözmek mantıklı mı?

Branş denemelerine ne zaman başlamam gerekir?

İlk denemelerim kolay mı olmalı yoksa direkt zor denemelerle mi başlamalıyım?

Gerçekten kafam çok karıştı, çünkü kimisi “erken başla” diyor, kimisi “temel otursun sonra” diyor.
Ben de şu an sıfırdan düzenli ilerlemek istiyorum.
Bu konuda deneyimi olan varsa, bana yardımcı olabilir mi?

Konuları yarıdan fazla bitirmeden, sorulara alışmadan deneme çözmek vakit kaybı olur. Sizin önce konu dinlemeniz gerek, üstüne bol bol soru pratiği yapmanız gerek. Ne zaman ki matematikte yol katedersiniz, Türkçede kitabınızı bitirmeye yaklaşırsınız, AYT'ye başlarsınız; işte o zaman deneme çözme vakti gelmiş demektir. Mart'a kadar konu çalışıp sonra deneme çözen arkadaşlarım oldu sorun yaşamadılar herkes erkenden denemelere başlıyor diye sizde başlamak zorunda değilsiniz merak etmeyin.

Bağlı olduğunuz bir eğitim kurumu, dershane gibi bir yer varsa oradaki haftalık genel denemelere katılın istiyorsanız sıkıntı olmaz aksine deneme ortamına alışırsınız.

Konuları yarıdan fazla bitirmeden, sorulara alışmadan deneme çözmek vakit kaybı olur. Sizin önce konu dinlemeniz gerek, üstüne bol bol soru pratiği yapmanız gerek. Ne zaman ki matematikte yol katedersiniz, Türkçede kitabınızı bitirmeye yaklaşırsınız, AYT'ye başlarsınız; işte o zaman deneme çözme vakti gelmiş demektir. Mart'a kadar konu çalışıp sonra deneme çözen arkadaşlarım oldu sorun yaşamadılar herkes erkenden denemelere başlıyor diye sizde başlamak zorunda değilsiniz merak etmeyin.

Bağlı olduğunuz bir eğitim kurumu, dershane gibi bir yer varsa oradaki haftalık genel denemelere katılın istiyorsanız sıkıntı olmaz aksine deneme ortamına alışırsınız.

Hocam yani TYT konularımı bitirdikten sonra AYT başladığımda TYT genel deneme Başlamalımıyım? Ve branş deneme ne zaman çözmem lazım TYT bitirdikten sonra direkt 345 bilgisi sarmal gibi genel deneme çözebilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı