Sıfırdan Türkçe nasıl öğrenilir?

762954

Centipat
Arkadaşlar 9. sınıfa geçtim ama Türkçe temelim iyi değil. Büyük bir eksiklik var. Bunun sebebini 5. sınıftan beri dersleri iyi dinlememin sebebi olduğunu düşünüyorum. Şimdi edebiyatta okulda çok bir şey anlamıyorum. İleride de üniversite sınavında lazım olacak. Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Günde 10 sayfa kitap okuyun ve okuduğunuz kitaptaki yazım kuralları nerede kullanılmış, nasıl kullanılmış bakın. Nokta, virgül, noktalı virgül gibi noktalama işaretlerini öğrenin, öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda ufak metinler/paragraflar yazarak pekiştirin. Doğru yazıp yazmadığınız hususunda ChatGPT'den yardım alabilirsiniz. Böyle böyle Türkçe temeli atılıyor.

Bunların haricinde noktalama işaretleri hallolduğunda fiiller, sıfatlar, zarflar gibi konulara geçiş yapılabilir.

Bol kitap oku ve Technopat gibi yazım kurallarına dikkat etmen gereken sitelerde gez, burayı neden bu şekilde yazmam gerekiyor şeklinde sorular sorarak dil bilgisi kısmını zamanla halledersin.
Dil bilgisinden 3-4 soru çıkıyor, gerisi yorum olduğu için kitap okuyarak ve paragraf çözerek rahatça halledersin.

Evet faydası olabilir ama kitapta metin türleri, zarflar bilmem ne anlatmıyor ki sadece yazım kurallarında faydası olabilir diye düşünüyorum.

Hayır, faydası olur. Demircilik öğrenen biri nasıl ustasını gözlemleyerek nasıl iş yapacağını öğreniyorsa, biz de üstatların yazdığı kitaplara bakarak Türkçe nasıl kullanılır, öğrenebiliriz.

Ayrıca 0 Türkçe olmaz. Yurt dışında yaşamadıysan bilirsin biraz Türkçe.

Bir de ortaokul Türkçesi tekrarlarla doludur. Her yıl aynı konuların üstünden en az 2 defa geçilir. Yani yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…