Sıfırdan TYT'ye nasıl başlanır?

mertcan6789

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene YKS'ye gireceğim. En son adamakıllı 8. sınıfta çalıştım ve o zamandan bu zamana hiç çalışmadım neredeyse. 0'dan başlamak istiyorum. Temelimi atıp bana kaynak önerir misiniz? Süreci az çok anlatabilirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene YKS'ye gireceğim. En son adamakıllı 8. sınıfta çalıştım ve o zamandan bu zamana hiç çalışmadım neredeyse. 0'dan başlamak istiyorum. Temelimi atıp bana kaynak önerir misiniz? Süreci az çok anlatabilirseniz sevinirim.

Hocam ilk 12 konuyu güzel halledin. Temeliniz yoksa sıkı çalışın. TYT bilgiden ziyade daha çok işlem yeteneği, problem çözme becerisi isteyen bir sınav. Sıkı bir çalışmayla hal olur Allah'ın izniyle. Yine bilgi konusundada eksiğimiz olmasın çalışın. Kaynaktan önce bilmediğiniz konular için YouTube hocaları veya özel ders alın. Konuyu öğrendikten sonra sırasıyla temel, orta ve zor kaynakları çözün. Temel kaynak olarak matematiğin ilacı gibi kitapları biliyordum, yine araştırın. Orta olarak ÜçDörtBeş öneririm. Zor olarak da orijinal öneririm. Allah yardımcınız olsun. Arkadaşlarda yardımcı olur.

Hedefine göre değişir. Derece istiyorsan öncelikle bu soruyu sormaman lazım çünkü derece demek farklı bir seviyesin demek sen bu seviyeye bize sorarak ulaşamazsın beynini çok iyi bilmen ve çok çalışman gerekiyor. Herkesin farklı bir çalışma stili var, kendi çalışma stilini bulup oturtman lazım. Eğer ortalama bir sıralama bana yeter diyorsan:

Matematik için konuları hallet bir kanaldan sonra kolay-orta-zor şeklinde kaynakları bitir, arkadaşın dediği gibi bazı konuları bitirdikten sonra AYT'ye başlayabilirsin, geç kalma ama AYT çok önemli. Fen için biyoloji ve kimya olarak ben YouTube +ChatGPT ile çalışıyorum tekrarlarda çok işe yarıyor zaman kazandırıyor. Fizik için de şöyle söyleyeyim ezber yapma, mantığını çok iyi oturt bunun için Özcan aykın çok iyi bir kanal. Edebiyat ise biraz farklı, süreç isteyen bir ders. Her gün paragraf çözmen lazım, 20 paragraf yeter diyenlere bakma artık zaman ve kavrama çok önemli aban paragrafa veya kitap oku her derste işine yarayacak emin ol, dil bilgisi biliyorum dediğin konuda bile bilmediğin bir şey çıkıyor tüm konuları bitir, küçümseme yani.

Bu YouTube'da bir sürü kanal var yok şu kaynağı al yok şu kanalı izle beynini tanıyamazsan bu ezbere yöntemleri yaparsan başaramazsın, kendini çok iyi tanıyıp çalışma stilleri bulman lazım. Emin ol 500 bin kişi bu test kitaplarını alıyor çözüyor kanalları takip ediyor ekstra bir şeyler yapman lazım bunu da en iyi sen bilirsin. Ayrıca ÖSYM her sene farklı bir dersten şaşırtır konuları sağlam çalış bu sene tahminim ya fen ya edebiyatı zorlarlar TYT bazında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı