Sıfırdan yazılım öğrenmek için kanal önerisi

ArthurMorgan47

Decapat
Daha fazla  
Yazılım hakkında bir bilgim yok, sıfırdan nasıl öğrenebilirim, hangi kanalı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç yapmak istiyorsanız, Yazılım Bilimi veya Sadık Turan'ın Python'a giriş serileriyle başlayabilirsiniz. Ya da BTK Akademi'deki Python eğitimlerini inceleyebilirsiniz.
Bir yandan temel kavramları öğrenirken, diğer yandan bol bol pratik yapın. Bol şans...

Belli bir amacınız yoksa, sadece programlamayı öğrenmek ve temel atmak için ben şahsen Python'la başlamanızı önermem. Nesne yönelimli dillerle programlamaya başlamak belki bir tık zor olacaktır ama bunu tam manasıyla öğrenirseniz diğer diller de kolay gelmeye başlar. Algoritmik düşünmeyi daha rahat kaparsınız. Java ve C# bu dillere birer örnek. İkisi için de BTK Akademi'deki kurslar iyidir başlamaya.

Belli bir amacınız yoksa, sadece programlamayı öğrenmek ve temel atmak için ben şahsen Python'la başlamanızı önermem. Nesne yönelimli dillerle programlamaya başlamak belki bir tık zor olacaktır ama bunu tam manasıyla öğrenirseniz diğer diller de kolay gelmeye başlar. Algoritmik düşünmeyi daha rahat kaparsınız. Java ve C# bu dillere birer örnek. İkisi için de BTK Akademi'deki kurslar iyidir başlamaya.

Hocam karar verdim de amacım oyun kodlamak onun içinde BTK Akademi'yi mi izlemem gerekiyor?

Hocam karar verdim de amacım oyun kodlamak onun içinde BTK Akademi'yi mi izlemem gerekiyor?
Oyun motoruna göre değişir, Unity kullanacaksan C#, Godot kullanacaksan GDScript diye gider liste.

Yazılım bilgin olmadığını söylediğin için her şeyden önce algoritma mantığını oturtman gerekiyor. Direkt oyun yapmaya başlayamazsın çünkü. BTKAkademi'de bununla alakalı kurslara bakılabilir, Udemy'ye de bakılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı