Sıfırdan yazılım öğrenmek için tavsiye

SARAÇLI

Hectopat
Yer
Balıkesir
Arkadaşım sıfırdan yazılım öğrenmek istiyor nasıl bir yol izlemesi gerekiyor? Hangi programla başlasın, hangi videoları izlesin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle arkadaşın araştırma yapmayı öğrenmeli. Sana sorarak değil de Google'a sorarak başlarsa daha iyi olur. Sadece "başlamak istiyorum" demek yeterli değil. Arkadaşının özelliklerini bilmiyoruz, yabancı dili nasıl bilmiyoruz.

Hiçbir bilgi yokken yol haritası vermek doğru değil. Ayrıca arkadaşının şu anda hiçbir fikri yok bu sektörle ilgili. Başlamadan önce sektörü araştırmalı, ne yapacağını önceden öğrenmeli. Araştırmaya hiç hevesli değil gibi duruyor arkadaşın. Araştırma hevesi olsa konuyu açan kişi sen değil, arkadaşın olurdu. Ondan dolayı biraz araştırmaya hevesi olsun, merak ettiği şeyi araştırsın. Ondan sonra aklına takılan şeyleri bilenlere sorsun.

Hangisi daha iyi? Ben web diye biliyorum.
Böyle bir şey yok. İyi alan, kötü alan diye bir şey yok. Her alanın kendine ait artıları ve eksileri vardır. "En iyi alan" diye bir şey mevcut değil.

En iyiden kasıt gelir açısından demiştim zaten.

En iyiden kasıt gelir açısından demiştim zaten.
O da değişkendir. Ayrıca birim bazlı baktığımızda web iş imkanı ne kadar fazla da olsa birim fiyatı olarak azdır. Mesela bir mobil uygulama 1000 birimse bir web uygulaması 100 birimdir. Genel olarak böyledir.

Tabii çok değişkene sahip. Projeye göre bazen webin de birim bazlı yüksek olduğu olur. Fakat genel anlamda baktığımızda web birim bazı olarak düşüktür, iş imkanı olarak fazladır ki artık günümüzde çoğu alanda iş imkanı fazla.

Program ve oyun yapmak istiyor. Bende kendisine araştır önce YouTube bir sürü video var ben Technopat'a konu açarım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…