C, C++, Java veya C#
Çoğu kişi HTML ile başla diyor amcak HTML tam olarak bir yazılım dili sayılmaz kısmi bir bakıma XML dosyasının farklı bir versiyonudur.
Web geliştirme yapacaksanız 2 seçeneğiniz var Backend ve Frontend. Ben Frontend çalışacağım diyorsanız HTML mantıklı bir başlangıç noktası ama sizi net olarak amaca ulaştırmaz Javascript, CSS, SCSS gibi şeyleride öğrenmeniz gerekir, Backend istiyorum diyorsanız otomatik JS, HTML, CSS'i atlayıp doğrudan; PHP, C# .NET veya Python Django gibi şeylere geçmiş olursunuz.
Benim tavsiyem kesinlikle C gibi diller ile başlamanız bu diller size yazılım ile ilgili bütün ana fikirleri istesenizde istemesinizde öğrenmeye iter ve herhangi bir şekilde kolay kaçar yolunuz yoktur, Stack Overflowdan kopyala yapıştır ile kolay bir şekilde ilerleyemezsiniz çünkü bu tarz dillerde yazılan kodlar diğerleri ile uyumlu olmaya bilir ve kendinize uygun hale getirmek için debuglamanız gerekir.
Ancak Python gibi dillerde bir kütüphane indir devam et mantığı olduğundan dolayı asıl noktaları kaçırabilir ve algoritmik problemlerde takılabilirsiniz.
Ben sıfırdan başlıyor olsaydım: C++ veya C tercih ederdim.