Vazgeçerim sananlara inat,
30.04.2023
Konuda belirttiğim gibi 10 Nisan gibi sürece başladım ve sizlere bir haberim var.
Python'a resmen aşık oldum. İşlevsellik bakımından ve mantıksal olarak bu kadar insan aklıyla uyuşan bir dil ile karşılaşacağımı beklemiyordum. Henüz 1 tane bile adamakıllı eğitim videosu izlemeden, ChatGPT'nin kafasını duman ederek ve fonksiyonları öğrenerek sıfırdan ilk programımı 20. günün sonunda yaptım.
Bu program, bulunduğu klasördeki txt veya SQL dosyalarında belirli verileri çekip, veri1: Veri2 olarak output almamı sağladı ve dosya içerisinde yaklaşık 100 adet txt, SQL dosyası karışık olarak mevcut. Ve çalıştığı anda yüzümdeki o geri zekalı tebessümü görmenizi isterdim.
Txt ve SQL dosyalarındaki henüz sebebini anlamadığım utf8 ve ISO dil sorunları ile alakalı bazı hatalar aldım ve bunları bir satır kod ile çözmek çok keyifliydi.
Şu anda kodlama ile ilgili Master seviyesinde olan arkadaşlar için bu yorumlarım çok komik ve basit gelebilir fakat benim için çok keyifli bir başlangıç oldu. Kesinlikle Python ile devam edeceğim.
Konuya düzenli olarak yorum atmaya devam edeceğim.
(Dipnot: Çektiğim input verileri ve SQL dosyaları internetten bulduğum leak olmuş bazı random ID ve passwordlar. Tamamen ödev amaçlı yaptığım bir şey illegal düşünmeyelim
)