Sıfırdan yazılımcılığa başlarken nasıl ilerlenmeli?

ogulcan.kalkan

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknikeri
Merhaba arkadaşlar. Dokuz Eylül Üniversitesi 2 yıllık elektrik bölümü 2019 mezunuyum. Temel seviye Python ve okuldaki derslerden dolayı Arduino kodlamışlığım var, sizce yazılıma nereden başlamalıyım? Ve hangi dilden gitmemi önerirsiniz ve hangi yazılım tipini öğrenmem işime yarayacaktır?
Son olarak tek dile mi odaklanmalı yoksa 2 dile bakmalı mı?

Edit: Uzun süreler pes etmeden kendimizi geliştirirsek bu alanda iş bulabilir miyiz, uzun süredir sadece kendi alanımda AutoCAD üzerine ve sahada çalıştım ancak bizim sektörde artık umut görmüyorum.

Önce algoritma mantığını çöz sonrasında kolay olmasından sebep Python veya C# çalışabilirsin.

İş bulabilir miyim diye sorarsan kendi yazılım şirketi olan bir hocamız var ve avukat birine sıfırdan 1 senede React öğretip güzel bir maaş ile işe soktuklarını söylemişti.

Dil mevzusu ise algoritma kısmını anladıysan bir şekilde yeni bir dil öğrenebiliyorsun kalanı ise kendini geliştirmek.

Uzun süreler pes etmeden kendimizi geliştirirsek bu alanda iş bulabilir miyiz, uzun süredir sadece kendi alanımda AutoCAD üzerine ve sahada çalıştım ancak bizim sektörde artık umut görmüyorum.

Yazılım sektöründe seni işe sokacak bir tanıdığın yoksa iş bulman imkansıza yakın. Bilgisayar Programcılığı mezunları dahi iş bulamıyor 2 yıllık mezunu oldukları için. 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerden mezun değilsen çoğu iş başvurusunda mülakata dahi çağrılman büyük şans olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…