Sıfırlamayı engelleyen bilgisayar virüsü

hyperFREAK47

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba, birkaç hafta evvel yurtta kalırken bir arkadaşım laptopunu getirmişti kanka şuna bakar mısın falan diye neyse laptop bayağı eski Windows 7 kurulu ve bilgisayarda chrominium u Torrent diye uygulamalar var. Utorenti biliyorum, asıl konu ben laptopu sıfırlamaya çalıştığımda laptop tam ön yükleme yerinde donuyor ve uzunca bip sesinden sonra bataryayı sökmek zorunda kalıyoruz. Sadece meraktan sormak istedim kafama takıldı sizce bu ne virüsüdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ebola falandır ,önyükleme kesen virüsmü olurmuş ya.

Hocam hiçbir şekilde ne biosa sokuyor klavyeyi devre dışı bırakıyor başta

Ebola falandır ,önyükleme kesen virüsmü olurmuş ya.
Yani bende ilk kez böyle bişey ile karşılaştım çok merak etmiştim

Buzzer ne demek hocam

Pardon hocam şu bip sesini çıkaran parçaymış

Hocam hiçbir şekilde ne biosa sokuyor klavyeyi devre dışı bırakıyor başta

Yani bende ilk kez böyle bişey ile karşılaştım çok merak etmiştim
Biosa nasıl sokmuyor? Harici klavyeyle dener misiniz? Flashtan mı format deniyorsunuz windows programı üzerinden mi?Virüs yüzünden biosa girmiyorsa hddyi söküp deneyin ,benim bildiğim bios virüsleri inanılmaz derecede nadir eğer arkadaşınız bunuda başarmışsa helal olsun.

Sistemin gücünü tamamen kes ve BİOS pilini çıkar. BİOS pili takılı değilken power tuşuna 1 dakika basılı tut ve BİOS pilini geri takarak sistemi yeniden başlat.

Sorun düzelmez ise temiz kuruluma sahip ve antivirüs kurulu bir başka cihaza önemli verilerinizi aktarın.

Devamında USB bellekten çalışan bir "Linux dağıtımı(işletim sistemi)" ile diskinizi tamamen biçimlendirin.

Ardından Windows kurulumunu tekrar başlatın.

Uygulayamadığın adım olursa tekrar konuşalım.

Deneyeceğim teşekkürler eğer makineyi eve götürmediyse

O bip sesi Windows'un arıza sesidir. Muhtemelen yüksek sesle duyuyorsundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…