Şifre değiştirmeme rağmen hesabıma girildi

Yok hocam bazı şifre saklama uygulamaları var onlar otomatik olarak yapıyor hatta onların önerdikleri 256 hane veya 556 hane bile olabiliyor. Ama fazla paronayak değilsen 128 haneyi deftere yazıp. Daha sonrasında o şifreyi defterden bakıp girmek delice olabilirdi bunlar tabii kripto cüzdanları için öneriyorlar.

Bütün siteler için mi söylüyorsun yani alışveriş, forum vs hepsini olabildiğince karışık mı koymalıyız?

Ama aklımda şöyle bir şey kalmış yanlış hatırlamıyorsam. Mesela atıyorum 25 haneli rastgele anlamsız bir şifreyi çözebilmeleri için artık hangi program ile bilmem, uzun yıllar geçmesi lazım değil mi böyle bir şifreyi çözmeleri için?

Yok hocam o bundan 3 veya 5 yıl önceydi yapılan hesaplamalara göreydi. Şimdi gelişen teknoloji ve algoritmalar artık çok hızlı çözebiliyor yani 16 haneli bir şifreyi büyük ihtimalle 10 veya 15 dakika içinde çözebilir ortalama bir program. Tabi hiç deneyimleme fırsatım olmadı ama olursa bilgilendiririm. Eğer kredi kartını kullandığın siteler varsa 32 hane öneririm fakat diğer sitelerde 16 veya 24 haneye önem göster. içinde ne kadar önemli bilgi varsa ona göre hane boyutunu artırmanı öneririm.

Mesela bir alışveriş sitesinde hesabımızı çaldırsak ve o sitede kredi kartıyla alışveriş yapmış olsak ama kart siteye kayıtlı olmayacak. Bu kart tehlike altına girebilir mi kaydetmesek bile?

Mesela bir alışveriş sitesinde hesabımızı çaldırsak ve o sitede kredi kartıyla alışveriş yapmış olsak ama kart siteye kayıtlı olmayacak. Bu kart tehlike altına girebilir mi kaydetmesek bile?
Eğer hesabını kırıp içeri girdiyse bir şey elde edemez. Siteninin data tabanından ulaşması gerekmektedir. Yani siteyi patlatıp yaptığın alışverişte kullanılan kredi kartını öğrenebilir ama bunu yapması oldukça zordur. Genellikle bunu siber şube yapıyor büyük olaylarda sitenin yöneticisi ile birlikte.

Hocam bu konularda bilginiz çok iyi, son bir şey daha sormak istiyorum. Konu biraz farklı yöne kaydı ama belki konuyu açan da bilmediği ekstra bilgileri öğrenebilir.
Diğer bilgisayar forumundada aynı nickle üyeyim ve orada VPN ile ilgili soru sordum 1-2 saat önce. VPN'yi az kullanacak şekilde sadece lazım olduğunda Opera tarayıcısının içinde bulunan VPN'yi kullanmanın ağ güvenliği açısından bir sakıncası var mıdır? VPN üzerinden herhangi bir üyelik girişi yapmıyorum sadece VPN girmekle ev internet ağında herhangi bir sorun olma ihtimali var mı, mesela içerde birisi gider kendi bilgisayarında mailini açar, Steamını kullanır, internetten alışverişini yapar falan sırf VPN girdim diye bütün internet ağı logları tehlikeye girer mi? Bu konulardan pek anlamıyorum :d

Hocam biraz karışık anlatmışsınız ama anladığım kadarıyla cevap vereceğim, vpn ile girdiğiniz opera tarayıcısı ve bunlada forum sayfasında kendi hesabınıza girmeniz bir risk oluşturmaz fakat vpn üzerinden hangi ip adresine bağlandığınız veya kullandığınız vpn güvenilir bir altyapıya sahipmi orasını bilmiyorum. Ama bağlandığınız ip adresi (vpn) sadece internetinizi etkiler ilk öncelikle cihaz ip adresini bulması lazım ve elinde internet ip adresi olması lazım ondan sonra uzun bir sürenin sonunda yapabilir ama kısa bir sürede peşinizde kiralık bir hacker olmadığı sürece bir sıkıntı çıkmaz bana kalırsa vpn kullanmak yerine tor-browser kullanabilirsiniz. Tor-browser proxy serverlarını her sayfa yenilediğinizde değiştiriyor yani sizi her yenilemede başka yerde gösteriyor. Yani bu kadar. sormak istediğiniz başka sorular olursa daha sonrasında discord profilimi verebilirim. Oradan sorabilirsiniz isterseniz.

Doğru anlamışsınız hocam, ben çok bilgim olmadığı için VPN ben de böyle bir izlenim uyandırdı yani sadece o sırada VPN ile gezinti sırasında girdiklerim değil de bütün ev internet ağının loglarına falan erişebilirler mi diye çekindim Hocam Discord kullanmadım hiç ama merak da ediyorum neden bu kadar fazla popüler diye, bir YouTube spor yorumcusunu takip ediyorum ara sıra takipçilerine gelin Discord grubumuza katılın falan diyor.

Hocam discord çok tehlikeli bir evet ama toplum değişmeye uğruyor ayak uydurmak gerekiyor. ilk 2016 dan önce skype vardı daha sonrasında discord keşfedildi. bana kalırsa discord eskiden çok iyi bir ortamdı 2019 dan öncesini bahsediyorum ama artık kayıt olabilmek için cep telefonu isteyebiliyor yani adamların yaptığı şey veri toplamak toplayabildikleri kadar, kullanıcı sözleşmeleri falan değişti. Toplumun %70 discord kullanıyor diye dedim farklı bir platform aracılığı ilede iletişim halinde olabiliriz.

Anladım hocam çok teşekkür ederim. İnternet kullanıcıları evet son senelerde yeni yeni siteler sayesinde çoğu yeri kullanmaya başladı, ben biraz geri kaldım onlara ayak uydurmakta. Twitch bile son 1-2 aydır takip etmeye başladım bazı kişileri ama üyelik açmadım daha, onda da bazı özellikler için üyelik şartmış sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…