Şifrelerim güvenli mi?

Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık
Daha fazla  
Her hesapta farklı bir şifrem var Technopat Discord Steam gibi hesaplarımın şifreleri farklı ama hep şöyle AbcdFghj120 AbcddcaA1234 gibi şifrelerim var ve her hesapta farklı ama benzer şifreler var güvenli mi? Çok takıyorum güvenlik konusunu o yüzden soruyorum içim rahatlasın yeter.

(Genellikle bana ait olan özel sayılar ve kelimeler ile şifre oluşturuyorum o yüzden kelimeler aynı fakat yerleri farklı küçük büyük harfler ve sayılar farklı yerlerde)

Son düzenleyen: Moderatör:
Password manager programları ile çok güçlü şifreler oluşturabilir ve kullanabilirsin dostum. Password manager senin için zaten hepsini ezbere biliyor.

Ama iyi bir manager kullanmanı tavsiye ederim.

Hocam tam 10 senedir random veya ana hesaplar olsun her yerde aynı şifreyi kullandım tek bir şey olmadı. Şifre tarzınız güzel, PM hariç Sordum'un sayfasında random şifre oluşturucu var onu kullanabilirsiniz.

Her yerde şifrelerinizi depoladığınızı söylemişsiniz, güvenlik böyle sağlanmaz. Bilgisayarınıza erişebilen herkesin rahatlıkla çalabileceği metin belgeleri ile ne kadar güvenli şifre oluşturursanız oluşturun bir şey fark etmez haberiniz olsun. Hatırlayabileceğiniz güvenli şifreleri kullanıp bu şifreleri metin belgesinde depolama işine bir son verirseniz sizin yararınıza olur.

Her hesapta farklı bir şifrem var Technopat Discord Steam gibi hesaplarımın şifreleri farklı ama hep şöyle AbcdFghj120 AbcddcaA1234 gibi şifrelerim var ve her hesapta farklı ama benzer şifreler var güvenli mi? Çok takıyorum güvenlik konusunu o yüzden soruyorum içim rahatlasın yeter.

(Genellikle bana ait olan özel sayılar ve kelimeler ile şifre oluşturuyorum o yüzden kelimeler aynı fakat yerleri farklı küçük büyük harfler ve sayılar farklı yerlerde)

Şifrelerini güvenli şekilde bir yerde muhafaza etmek istersen bitwarden kullanabilirsin son derece güvenlikli ve kaliteli bir uygulama. Hem mobil hem bilgisayar için kullanabiliyorsun. Mail adreslerin, sosyal medya hesapların, oyun hesapların her şeyi notlarıyla birlikte güvenli şekilde kaydedebilirsin.

Ne şifre yöneticisi, ne kağıda yazma. Kafanızın içinde tutacaksınız karmaşık bir şifreyi. Uzun sürer, ama ezberledikten sonra kırılması için doğrudan size ulaşılması gerekir.
Elbette evde bir kasanız varsa bunun içine yine kendi bildiğiniz bir metod ile kriptolanmış şekilde şifrelerinizi yazabilirsiniz, uç bir örnek olsa da yapılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı