Sigara içenler ne zevk alıyor?

UserHakan

Hectopat
Makaleler
12
Yer
Mars
Merhabalar. Sorum şu, neden bir insan kendini zehirlemek ister ki? Saygım sonsuz, kendi düşünceleri ama ne zevk alıyorsunuz? Belki de ben yanlış düşünüyorum. Hiç denemedim ve denemeyeceğim için pek anlamayacaüım. Ama yani o dumanı çekince aklınızda neler oluyor veya ne hissediyorsunuz? Veya bu dumandan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz anlamıyorum. Yanımda sigara içen arkadaşımı görünce yanından ayrılıyorum, kokusu bana bir garip geliyor. Ciddi cevaplarınız bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı insanlar zevk değil de sakin kalabilmek için içtiklerini söylüyor. İçinde nikotin diye bir madde varmış ve sakin olmanızı sağlıyormuş diye duydum.

Nikotin'in MSS (merkezi sinir sistemi) ve çevresel sinir sisteminde eşit derecede uyarıcı ve depresan etkileri bulunmaktadır. Nikotin alındıktan sonra öfori, uyanıklık, hafıza ve dikkatin artması ve sıkıntıdan kurtulma gibi etkiler oluşur. Ama aynı zamanda nikotinin kendisi de gerginlik yaratmaktadır.

Sigara içenlerin çoğu bunun çok zararlı olduğunu bildiğinden zevk alarak içmiyor. Bir kere başladınız mı bırakması çok zor oluyor. Onlar da bırakamadığından içiyorlar. Sigaraya bağımlı eden madde nikotin yüzünden bırakamıyorlar.

(Gözlemlediğim kadarıyla) çoğu bağımlı olduğu ve daha doğrusu bağımlı olduğunu düşündüğü için içiyor. Bırakırsın dediğimizde "biz bağımlı olduk artık, içmediğimde işime odaklanamıyorum" gibi cümleler sarf ediyorlar. Doktor onlara "akciğerin iflas etmiş yeni bir akciğere ihtiyacın var" dediğinde anca bırakacaklar. Sadece onlar adına üzülüyorum.

Yüksek dağın basi dumanlı olur(!)

Şaka bir yana ufak yaşta sigaraya başlayan ve 11 yıldır kullanmakta olan birisi olarak tamamen ozentilik ile başladım. Aile büyükleri çevremdeki ileri gelen akrabalarım ve samimi sınıf arkadaşlarım kullanıyordu. Bir nevi onlar gibi olma arzusu, büyümüş hissedebilmek ve arkadaş çevremde daha otoriter bir karakter olma arzusu beni tesvik etmişti. Tabi o yaşlarda neden başladığının sebeplerinin farkında olamıyor insan. Fakat şu an benimle birlikte başlayan birçok arkadaşım bıraktı vveya birçok kez bırakmayı denedi. Ben hiç denemedim. Bunun sebebi tabii ki fizyolojik ya da biyolojik bir rahatsizligimin olmaması, ruhsal olarak daha iyi hissetmem ve tabii ki bunu karşılayacak maddi yeterliligimin etkisi var. Yaşattığı haz konusuna gelecek olursak bazı zamanlarda özellikle yemeklerden sonra bağımlılığında etkisi ile kullanıldığında ben şahsım adına ciddi bir keyif aldığımı soylebilirim. Tat konusunda ise öyle çok bir esprisi yok. Başlamayın, ozenmeyin, öylesine bir deneyeyim bir şey olmaz da demeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı