Yüksek dağın basi dumanlı olur(!)
Şaka bir yana ufak yaşta sigaraya başlayan ve 11 yıldır kullanmakta olan birisi olarak tamamen ozentilik ile başladım. Aile büyükleri çevremdeki ileri gelen akrabalarım ve samimi sınıf arkadaşlarım kullanıyordu. Bir nevi onlar gibi olma arzusu, büyümüş hissedebilmek ve arkadaş çevremde daha otoriter bir karakter olma arzusu beni tesvik etmişti. Tabi o yaşlarda neden başladığının sebeplerinin farkında olamıyor insan. Fakat şu an benimle birlikte başlayan birçok arkadaşım bıraktı vveya birçok kez bırakmayı denedi. Ben hiç denemedim. Bunun sebebi tabii ki fizyolojik ya da biyolojik bir rahatsizligimin olmaması, ruhsal olarak daha iyi hissetmem ve tabii ki bunu karşılayacak maddi yeterliligimin etkisi var. Yaşattığı haz konusuna gelecek olursak bazı zamanlarda özellikle yemeklerden sonra bağımlılığında etkisi ile kullanıldığında ben şahsım adına ciddi bir keyif aldığımı soylebilirim. Tat konusunda ise öyle çok bir esprisi yok. Başlamayın, ozenmeyin, öylesine bir deneyeyim bir şey olmaz da demeyin.