Sigara içmek boy uzamasını engeller mi?

Sen sigarayı bırak yine de hocam. Bende 15 yaşında 170'dim tam, boy dediğin belli olmaz ama abin o kadar uzadıysa sende en azından 1.80'e doğru yanaşırsın gibime geliyor.

Boydan önce dert etmen çok daha önemli şeyler var sanki 13 yaşında başlamış biri olarak.

Sen sigarayı bırak yine de hocam. Bende 15 yaşında 170'dim tam, boy dediğin belli olmaz ama abin o kadar uzadıysa sende en azından 1.80'e doğru yanaşırsın gibime geliyor.

Umarım hocam umarım. Bırakırımda sigarayı. Çok teşekkür ederim

Boydan önce dert etmen çok daha önemli şeyler var sanki 13 yaşında başlamış biri olarak.
negibi

Ağırsağlam'ın boy ile ilgili videolarını izleyebilirsin. Tamamen bilimsel makalelerle konuşuyorlar. Cevap ise hayır, boy %90 genetik faktörler ile uzar. Mesela benim ortaokulda bir arkadaşım vardı. 7. sınıfın yaz tatilinde gitti. 8. sınıfın başında 20 cm uzamıştı. Gram abartmıyorum. Ama şunu söylemem gerek ki. 13 yaşında sigaraya başlayan birinin 23 yaşında yaşayacağı sağlık sorunları sigara içmeye değmez. Eğer ailen anlayışlı ise onlarla değilse abinle konuşup hastanelerin sigara bırakma bölümlerine gitmeni öneririm.

Sanmıyorum öyle bir etkisi olacağını fakat bir an önce bırakman lazım boyundan daha büyük dertlerin olabilir ileride.

13 yaşından beri sigara içmenden bahsediyor.
ya arkadas ortamı iste ergeniz falan alıştırdılar beni allah belalarini versin yoklar suan hayatımda zaten

peki çok teşekkür ederim

Kanka sen sigaraya geç başlamışsın. 9-10 yaşlarında başlasaydın 180 olurdun (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…