Sigara içmek boy uzamasını engeller mi?

WompWoomp

Femtopat
Yaş 16, boy 178-180. günde 2 3 dal winston blue içiyorum. Evet zararlı ama günde 2 3 bazen 5 dal tiryaki gibi değil daha çok ortam içicisiyim. İçmediğim zaman canım falan da çekmiyor. Eğer bırak yaşın küçük dicekseniz falan demeyin şu yaşıma kadar asla ama asla nefes nefese kalmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Boy mevzusuyla alakası tamamen yok değil, vücudunda halen bol miktarda büyüme hormonu olduğu için düzgün salgılanmasını baskılayabilir ama düzgün besleniyorsan ya da en azından bir multivitamin falan kullanıyorsan dengeler onu. Boyun ideal senin. Ben 17 yaşında 1.65-1.70 boyundayım aile genetikleri sağ olsun.

Seninle aynı sigarayı içen biri olarak söylüyorum. Bağımlılık hemen anlayabileceğin bir şey değil. Bir zaman sonra en alakasız yerde vücudunun derinlerinden sigara içmen gerektiğine dair bir his/burukluk geliyor. O zaman anlıyorsun neyin ne olduğunu.

Boy mevzusunu kafana takıyorsan içmekten keyif almıyorsundur zaten. O zaman zorlamak anlamsız.
İçmek istiyorsan iç tabii. 40 sene sonra öldürecek olan bir mereti 16 yaşında umursamamak doğal.

Hocam biraz geç oluyor ama sigarayı bıraktım puff içmeye başladım. arada bi ortam da içiyorum (hafta sonu 3 tek max) onun dışında sigara gündelik olarak içmiyorum denilebilir. puff ı genelde 10 çekimden 1 2 tanesini içime çekiyorum. bu boy uzaması için engel yaratırmı ? NOT: anne 170 baba 180 boyunda sülalede bildigim en uzun kişi 188 boyunda onun dışında 190 dayılarım var. genetiğim zamanla kendini belli edermi yoksa etseydi şimdiye edermiydi?

Şu yaşıma derken hocam yaşın kaç ki. Babam 50 yaşında babam bile nefes nefese kalmıyor. Sigara 50-60 yaşından sonra göstermeye başlar yavaş yavaş acısını devam et dene hayat tecrübesi olur. Babam bana sigara denettiren adam. 10-11 de bende içtim. Sonra iki zevk için bu şey içilmez deyip bıraktım. İçmiyorum hayatıma bir katkısı yok. Babam sayesinde ergenlikte bu sigara tuzağına düşmedim. Bırak kardeşim içme yazık.

Yani babam 180 annemde 168 civarı falan. 196 boyum var. Fakat ben boyumu genetik etki ettimi bilmiyorum ama 8.sınıfta basketbol oynuyordum. Belki o biraz etki etmiş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birader gerçekten boy uzamasına etkisine göre mi bırakıp bırakmayacağına karar veriyorsun? İçmenin her türlüsü zararlıdır puff dahil. Bir kere sigara içmek beynini küçültüyor, üzerine makaleler var. Yolun başındayken bırak. Ciğerlerine ayrıyeten yazık, ben nefes nefese kalmam vs. bunlar yolun başında edilen sözler. Gelecekte bağımlı olursan ortaya çıkacak her şey.

Cigarette smoking and gray matter brain volumes in middle age adults: the CARDIA Brain MRI sub-study - PMC.

İlla bırakacaksa sigarayı sırf boy için evet kardeşim hobit kalırsın acil bırak sigarayı

Boy uzamasını yavaşlatır hatta engeller sigaranın kokusu bile yavaşlatır Colombia üniversitesinde sigara içenlerin yanında duranların boyunun daha kısa olacağını söyleyen araştırma linki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…