Dostlarım selamlar. Ben 20 yaşına çok az kalmış bir kardeşiniz veya abinizim. Yaklaşık 16 yaşımdan beri sigara içiyorum. Bir gün yakın bir arkadaşımın "annemin paketini kaçırdım, gel içelim" demesiyle beraber sigaraya başladım. Annem ve babam 30 yıldır sigara içer ve genelin aksine ben 7 8 yaşlarımda bile bir an önce büyüyüp sigara içmek istiyordum. Onların sigara içerken aldığı keyifi gördükçe ben de merak ediyor ve bir an önce başlamak istiyordum. Sigaraya başlamadan önce gayet sağlıklıydım. Sporumu yapar, yaz günün en sıcak zamanlarında oruç oruç saatlerce top koşturabilirdim. Ama şimdi azıcık yürüsem nefesim tıkanıyor, en sevdiğim şey olan vücut geliştirme sporunu yapmaya çalışıp doğru dürüst yapamıyorum. Ama bu meret olmadan nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Sigara hafifletmeyi denedim, elektronik sigara denedim. Hiç içmeyeceğim diye sözler vermeyi de denedim. Üstüne üstlük babam beni karşısına alıp "oğlum sigaranın ayıbı olmaz, içeceksen evde de iç" dedikten sonra evde de içmeye başladım. Haliyle denediğim yöntemlerden hiçbiri işe yaramadı. Ailemde, çevremde sigara içmeyen tek bir kişi bile yok diyebilirim. Son zamanlarda sigara içerken kendime ihanet ediyor gibi hissetmeye başladım. Çektiğim her nefes sanki ciğerlerimde, kalbimde bir yerleri tıkıyor, ömrümdem ömür gidiyor gibi hissediyorum. Bu illeti gerçekten bırakmayı istiyorum. Şu sıralar günde 2 pakketten 15 dala kadar düşürebildim ama çoğu kişi öyle olmayacağını, bir anda bırakıp bir daha el sürülmemesi gerektiğini söylüyor. Artık dişlerimin gitgide sararmasını, nefesimin kötü kokmasını istemiyorum. Bu forumda elbette benden yaşça büyük olan, uzun yıllar içip bırakanlar vardır. Sizce neler yapmalıyım?