6. sınıftan beri sigara içiyorum, nasıl bırakacağımı bilmiyorum. Şu anda piyasadaki en ağır sigarayı içiyorum ve 1 saat bile içmesem başım ağrıyor ve fazlasıyla agresif oluyorum. Sigarayı nasıl bırakabilirim? Fikri olan arkadaşlar veya daha önce bırakmış olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
30 yıldır kullanan babam sigarayı irade sayesinde kazandı. Bu sizde yoksa maalesef bırakmanız çok zor ama görüyorum bırakma isteğiniz var ve inşallah bırakırsın. Spor gibi şeyler yapabilirsin kafa dağıtmak için.
Her şey kafada bitiyor. Spora veya kafanızı dağıtacağınız aktivitelere yönelin, içmeyeceğim deyin, sağlığıma ve bütçeme zararlı deyin. Şimdiye kadar içtiğim sigaralarla PC toplardım deyin. Yavaş yavaş bırakırsınız.
Bir yerden duymuştum, devlet bir hap veriyormuş bırakmak isteyenlere. Üç günde bir atıyormuşsun bayağı da kesiyormuş isteği. Eğer varsa böyle bir şey sağlıklı olduğunu zannetmiyorum.
Azaltma diye bir şey yok abicim.. Şak diye bırakacaksın daha da içmeyeceksin. Spor yapacaksın vakit geçireceksin ki aklına gelmeyecek. İrade her şeydir bu süreçte.