Sigorta atmadı ancak prizler çalışmıyor

syquee

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, annem yan odada fön makinesiyle saçını yapıyordu ben de o ara bilgisayar oynuyorum ve bir anda elektrik gider gibi odadaki LED'ler ve PC gitti. Elektrikler kesilmemisti bende sigortayı kontrol ettim oda atmamıştı sabahta bunun aynısı olan bir olay mutfakta fırın ve mikrodalga prizlerinde oldu. PC'ye zarar gelmiştir diye korkuyorum ve bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim? Elektrikçi aradım o da anlamlandiramadi. Bilgisi olup yardımcı olan varsa sevinirim.

Binaların altında ana sigorta var, oradan atmış olabilir prizlerin sigortası, bizde öyle olmuştu, bi kapıcı ile konuşun isterseniz.

Binaların altında ana sigorta var, oradan atmış olabilir prizlerin sigortası, bizde öyle olmuştu, bir kapıcı ile konuşun isterseniz.

Evet onu söylemeyi unuttum aşağı indim hepsini ne olur ne olmaz indirip tekrar kaldırdım yine aynı bir şey değişmedi.

Kaçak akım varsa o atmış olabilir. Önce varsa dairenizdeki kaçak akıma bakın. Yoksa sayacınızın oraya bakmanız lazım.

Asıl soru şu olmalı. Şu anda prizlerde elektrik var mı? Sanki anlattıklarınız voltaj düşmesi gibi görünüyor. Eğer voltaj düşmesi ise çok yönden ele alınabilir.

Evde sadece arka odadaki prizlerde elektrik yok benim odamda dahil ancak benim odamın ışığı çalışıyor diğer 2 odaninki çalışmıyor.

Evde sadece arka odadaki prizlerde elektrik yok benim odamda dahil ancak benim odamın ışığı çalışıyor diğer 2 odaninki çalışmıyor.
Sizin evin elektrik tesisatı atlamalı yapılmış. Tesisattaki bir tane sıkıntılı nokta ilgili sigortadan elektrik almanızı engelliyor.
Aydınlatma sigortası ile priz sigortası farklıdır.
Kaçak akım sigortasını ya da atan sigortayı bulmanız lazım. Ama bu durum tekrarlanacaktır. En sağlıklı çözüm oda başına 2000 ya da 3000W şeklinde tesisatın bölünerek elden geçmesi.

Peki şu an çalışması için kendim bir şey yapamaz mıyım?

Peki şu an çalışması için kendim bir şey yapamaz mıyım?
Eğer atan bir sigorta yoksa maalesef o prizlere şu anda siz müdahale edemezsiniz. Belki de sigorta atamadan hatta bir kablo hasar görmüştür ve tesisatta onarım gerekir. Belki de sadece sigorta içten arıza yaparak sizin sistemleri korumuştur, sigortanın değişmesi gerekir. Yarın bir elektrik ustasına göstermeniz en güvenlisi olacaktır.

Hocam çok teşekkürler yardımınız için sigortaya baktım ve 2 tane yanık kablo var dediğiniz gibi hasar görmüş.

Hocam çok teşekkürler yardımınız için sigortaya baktım ve 2 tane yanık kablo var dediğiniz gibi hasar görmüş.
Dediğim gibi, hazır onarım yapılıyorken oradaki bağlantıyı da ayırttırın. Köprülemeleri çözmesini isteyin elektrikçiden. Bir de yanık kabloların olduğu sigortaları indirin ki gece yangın çıkma riskini devre dışı bırakın.
Geçmiş olsun.

Ben eski evimde böyle atlamalı sigorta problemi yaşıyordum. kiracıydım ve kutu sınırım vardı. Sigorta başına 3000W olacak şekilde dağıttım. Mesela mutfakta fırın çalışırken, sigortayı paylaşan başka hiçbir yerde küçük aletler hariç bir şey çalıştırmadım. Bilgisayarımın olduğu odanın sigortasını, kullanılmayan başka bir odayla birlikte bağlattım. Biraz zaman aldı ama problemlerimi bu şekilde çözmüştüm. Yeni taşındığım evde ise tüm sigortaların ayrı olmasına özen gösterdim. Her odanın sigortası ayrı. Beyaz eşyaların kendine özel sigortaları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…