Sigorta için ehliyet şart mı?

TheShield

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar herkese. Annemin ehliyeti yok ve haftaya 2. el araç alacağız annemin üzerine inşallah. Fakat. aracın zorunlu trafik sigortasını annemın ehliyeti olmadığı halde yapabiliyor mu? Sigorta icin ehliyet sart mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, yapılabilir. Araç sahibinin ehliyeti olması şart değil, ancak sigorta primi hesaplanırken araç sahibinin değil, aracı kullanacak kişinin ehliyet bilgileri esas alınır.

özet: ehliyetsiz bir kişi adına sigorta yaptırılabilir ama aracı kimin kullanacağı belirtilmelidir.

Yanlış bilgi hocam maalesef, eğer yapay zekaya yazdırdıysanız ona da gönderin o da öğrensin. Evet ehliyetsiz biri adına sigorta yapılabilir ama poliçe üstünde bunu belirtmeye gerek yoktur ki belirtemezsiniz de zaten. Kaza yapıldığında aracı kim sürüyorsa ona göre işlem yapılır. Eğer ki ehliyetsiz birisi kaza yaparsa trafik sigortası genelde karşı tarafa parayı öder ama sonrasında sizden alır, bazen de hiç ödeme yapmaz. Ama aracı ehliyeti olan biri sürüyorsa hiçbir sorun olmaz.

Sigortacıyım bu arada kim bu da bu kadar fikir veriyor demeyin.

Son düzenleme:

Sigortacıya sordum şirketin bende metni hazır GPT'den yazdırdım.
Bana öyle bir bilgi verdi arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…