Sigorta kutusunda kablolama nasıl olmalI?

kaloxfurkan

Decapat
Daha fazla  
İyi günler. Evimde bazı elektrik problemleri yaşıyorum, ancak ölçüm yaptığımızda değerler normal çıkıyor. Sigorta kutuma baktığımda içinde garip bir şeyler olduğunu fark ettim; biraz karışık görünüyor. Özellikle nötr kablosunun faz hattına bağlandığını gördüm. Elektrik konusunda bilgim olmadığı için soruyorum: Sigorta kutumda bu kablo dizaynı normal mi, yoksa bir sorun mu var? Eğer normal değilse, bu durum elektrikte ne tür problemlere yol açabilir ve çözüm için ne yapmam gerekir?

Yaşadığım sıkıntılar şunlar: Bilgisayarımda mouse her 2 dakikada bir “girdi-çıktı” sesi veriyor ve donmalar meydana geliyor. Oyunlarda da akıcılık sorunları ve gecikmeler yaşanıyor. Ancak bilgisayarı farklı bir evde denediğimde, hem mouse sorunu hem de oyunlardaki akıcılık ve gecikme problemi hiç yaşanmıyor. Bu testi bir hafta boyunca farklı evde yaptım ve sorun ortaya çıkmadı.

Dosya Ekleri

• 9948de66-3b54-4aab-b760-b25a352f6288.jpg
    113 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu yaşayan başka bir arkadaş vardı ilk başta o da tesisatta sorun olduğunu düşünüyordu ama sonradan oturduğu bölgedeki elektrik şebekesinin voltaj dalgalamanasından kaynaklandığını anladı, sonra online ups almıştı. Ama siz yine bir tesisatı kontrol ettirin bina çok eskiyse zamanında yapılırken amatör iş yapılmış olabilir kablo renk kullanmında karışıklık olmuş olabilir, misal sarı yeşil kablo normalde topraklama içindir faz olarak kullanılmış olabilir.

Aynı prizden veya hattan fazlaca akım çeken bir cihaz daha olmasın? Evdeki bazı cihazları iptal ederek başla bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…