Son olarak yapılan güncellemeden bahsedeyim.
Daha önce şahsi olarak eve çağırdığım üç farklı elektrikçi sorunu çözememişti. Son olarak binanın elektrikçisini çağırdım. Alt girişteki panoyu inceledi ve bina elektriğinde kaçak olduğunu, sorunun daha büyük ölçekte olduğunu, tüm sisteme müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Bütün daire sigortalarının tek tek kontrol edilip kaçağın nereden kaynaklandığının tespit edilmesi ve ardından tamir edilmesi gerektiğini belirtti.
Benim sigorta panoma baktığında da elektrik kaçağı oluştuğunu, bunun da anlattığım sorunlara yol açabileceğini söyledi. Çünkü bina içinde nötr ve topraklama kabloları ortak kullanıldığı için herhangi bir noktadaki kaçak, bütün daireleri etkileyebiliyormuş. Ayrıca, prizlerin iyi çalışmaması gibi benzer sorunların diğer dairelerde de yaşandığını, ancak ciddi bir problem oluşturmadığı için kimsenin önemsemediğini belirtti.
Anlaşıldı ki binanın tesisatında kaçak var. Elektrikçi, binanın özel elektrikçisi olduğu için bu konuyla ilgilenecek. Apartmanda kapsamlı bir çalışma yapılacak; önce alt panodaki kaçaklar giderilecek, ardından tüm daireler gezilip tek tek kontrol edilecek.
Eğer bu bakım sonrası sorun çözülürse, tekrar bilgilendirme yaparım. Büyük ihtimalle kaçak, nötr ve topraklamayı etkiliyor. Tahminlerimiz bu yönde. Artık hayırlısı diyorum.