Sigortalı bir işte çalışırken istisna hesabı açılabilir mi?

strongxc

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Kick kanalım var ve burada akşamları yayın açıyorum.
Şu an kanal beklemediğim bir şekilde iyi gitti ve gelir kazanacak duruma geldim.
Fakat şu an halihazırda bir iş yerinde sigortalı bir şekilde çalışıyorum.
O yüzden şahıs şirketi vb bir şirket açmam pek mümkün değil ve internette gezerken istisna hesabı diye bir şey duydum.
Benim sorum şu;
Sigortalı bir işte çalışırken istisna hesabı açılabilir mi?
Açılır ise istisna hesabı açtıktan sonra Bağ-Kur yatırmak gerekiyormuş fakat ben sigortalı bir işte çalışıyorum zaten, buna rağmen Bağ-Kur yatırmam şart mı borçlanır mıyım?

Bu soruyu hangi alan ilgileniyorsa o alana sorsanız hem daha iyi bilgi ve hızlı öğrenirsiniz. Yanlış yönlendirme veya bilgi olabilir.

vergi dairesi ve bankalar ile bir görüşeyim ama geçen bankacılara sordum klasik bizim ülke pek bir bilgi alamadım.En azından tecrübe etmiş insanlar daha iyi yol gösterebilirdi.

güncel

güncel..

...

Arkadaşlar bu konu hakkında sorun yaşayıp bilgi arayanlar için yazayım.

Sigortan olduğu için Bağkur başlamaz. Bu yüzden Bağkur ödemesi çıkmaz. Bu süreç böyle devam ederse sorun yok. Olurda işinden ayrılır, sigortan iptal olduğu zaman Bağkur otomatik devreye girer. Unutma öncelik Sigorta daha sonra bağkur gelir.
İşten ayrıldın diyelim, otomatik Bağkur devreye girdi. Bağkuru ödedin veya ödemedin fark etmiyor, tekrar sigortan başlar yani bir işe girersen tekrar sigortan aktif olur bağkur devre dışı kalır.
Özetle 4a öncelik 4b başlamaz 4a bittiği an itibari ile 4b başlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…