Sigortasız işte çalışmak zorunda mıyım?

John cakir

Picopat
Daha fazla  
Gençler iyi günler. Bugün ilk güne gittim mağaza 9 da açılacağını söylediler ve geç açıldı. Ondan sonra 1 hafta gozlemleyelim seni ondan sonra sigortani başlatalım falan dediler. Ben düşünüyorum ki sigortaya başlatmadan az maaş verceklerini düşünüyorum. Sizce ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba iyi günler, salı gününden itibaren bir mağazada çalışıyorum tabii sigortam çıkmadı görüşmede. Bana 1 hafta gel bizi gör tanı vb gibi şeyler söylediler. Pazartesi veya salı dediler. Sizce sigortasız deneme olur mu? Yani söylüyorlar ama çıkarırlar mi emin değilim pazartesiye kadar sabrediyorum ve kurumsal firma.

Son düzenleyen: Moderatör:

Deneme süreci içerisinde sigorta yapılmaması suçtur diye biliyorum.

Yasal cezası bile var sigortasız çalıştırmanın.

Deneme süresinin varlığı, işçinin bu süre içinde sigortasız çalıştırılmasını haklı göstermez ve bu durumdaki işveren Sosyal Güvenlik Mevzuatı uyarınca idari para cezasından kurtulamaz.

İlk çalışmaya başladığın günden sigorta girişinin başlaması lazım, yaptıkları suç öyle gel gör bizi tanı diye olmuyor hadi 1-2 gün anlayışlı olursun ama 1 hafta az bir süre değil.
Sigortasız işe başlatıyorlarsa gelecekte maaşını da geç verirler, eksik verirler, kalanını elden verirler falan hiç riske girmeye gerek yok.

Evet hocam kurumsal firma demiş arkadaş bu beni biraz şaşırttı. Bu bir suçtur hocam her zaman haklarınızı arayın lütfen geri durmayın.

Sigortasız deneme diye bir şey yok bu kendi aranızda 1 hafta denemek gibi bir şey. İşi almak için böyle mecburiyetler yaşanıyor ama yasal değil tabi.

Deneme süresi ile SGK girişi yapılırsa deneme süresi en fazla 2 ay olacak şekilde izinlerle 4 aya uzatılacak şekilde yapılıyor. Taraflar beğenmezse sözleşmeyi feshedebiliyor. Bu sürelerde işçinin çalıştığı günler SGK primlerine yansıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…