Sigortayı ne attırmış olabilir?

Cihazları aynı prizde ayrı ayrı veya farklı prizde deneyerek, sorun prizde mi, cihazlarada mı, bulabilirsiniz.

Muhtemelen çoklayıcı priz iç bağlantılarında çamaşır makinesi ve elektrik sobası bağlı iken ama yükte iken bir iç kısa devre oluşmuş, sigorta ve KAR bu sıkıntı tam çözülüp tam giderilmediği sürece bu yüzden sürekli devam ederek yine atabilir. Elektrikli ocak ve çamaşır makinesinin ayni anda bağlantıda ayni uzatma ile kullanılması aşırı iç iletken ısınmalarına neden olmuştur. Ayrı ayrı uzatmalı prizlerle farklı prizlere bağlı olarak kullanılmalı veya her ikisi birden ayni anda ayni uzatmalı prizde kullanılmamalıydı.

Kendi başınıza deneme-yanılma yoluyla bu sıkıntıyı çözecekseniz eğer; bu yükler en başta çok farklı bir uzatmalı priz kullanarak tek tek takılmalı hangisi o anda sigortalarda atma sıkıntısını oluşturuyorsa onun sıkıntılı olduğu kesinleşmiş olur. Her 2 cihaz için bir olumsuzluk söz konusu değilse eğer bu durumda suçlunun aşırı ısınmayla uzatmalı çoklu priz içinden olabildiği kesinleşmiş olur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
1000 TL çok bu arada, 500 TL'ye yaptırmıştım Ocak ayında. Sigortamız yanmıştı ve sigortanın yanma sebebi de birden fazla elektrikli alet çalışıyordu ve sigortanın gücü eski, buna yetersiz kalıyordu. En sonunda yandı durduk yere. Sigortayı 500 TL'ye değiştirmiştim. Ha fazla mıydı? Evet, 500 TL de fazlaydı da sigortayı yapan ustanın da dükkanını çevirebilmesi için seslenmeden 500 TL'yi vermiştim ama 1000 TL düpedüz fırsatçılıktan başka bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…