Şiir ezberlemek için taktik var mı?

Baypenguen61

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 29 Ekim için 5 kıtalık şiir okuma görevi bana verildi hızlıca ezberlemek istiyorum. Bunun için taktik verebilir misiniz? Çünkü ilk defa böyle bir şey yapacağım aşırı heyecanlıyım.

Arkadaşlar, 29 Ekim için 5 kıtalık şiir okuma görevi bana verildi hızlıca ezberlemek istiyorum. Bunun için taktik verebilir misiniz? Çünkü ilk defa böyle bir şey yapacağım aşırı heyecanlıyım.

Diyaframdan nefes almayı öğrenin, stresinizi azaltır ve daha uzun nefesler alırsınız.
Ezber yöntemi: 10 kere dışınızdan okuyun, 10 kere içinizden okuyun, 5 kere yazın.

kıtaları sırayla ezberle 5kıta çok uzun sürmez 1 2 saatini alır ezberlemen. ezberledikten sonra doğruluğunu kontrol et. doğru ise 29ekime kadar sesli bir şekilde oku. heyecan içinde arkadaşın dediği gibi diyafram nefesi al. eğer nefes alırken karnın şişiyorsa doğru nefes alıyorsun. yani diyafram nefesi için uğraşma. ama yinede sahneye çıkmadan bir 10 dakika diyafram nefesi egzersizi yap garanti olsun.

Kıtaları sırayla ezberle 5kıta çok uzun sürmez 1 2 saatini alır ezberlemen. Ezberledikten sonra doğruluğunu kontrol et. Doğru ise 29Ekim'e kadar sesli bir şekilde oku. Heyecan içinde arkadaşın dediği gibi diyafram nefesi al. Eğer nefes alırken karnın şişiyorsa doğru nefes alıyorsun. Yani diyafram nefesi için uğraşma. Ama yine de sahneye çıkmadan bir 10 dakika diyafram nefesi egzersizi yap garanti olsun.

Diyaframdan nefes almayı öğrenin, stresinizi azaltır ve daha uzun nefesler alırsınız.
Ezber yöntemi: 10 kere dışınızdan okuyun, 10 kere içinizden okuyun, 5 kere yazın.

Hepsini birden ezberlemeye çalışma. Kıta kıta ezberle. Sürekli tekrar et.

Zaten yavaş yavaş okumam lazım ama yine de müteşekkirim!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı