Şiir Okumaya Başlamak

BİGB@NG

Kilopat
Küçüklüğümden beri babam hem konuşma kabiliyetini hem de kültür seviyesini arttırdığı için ısrarla şiir okumamı ve ezberlememi istiyor. Ancak ben de nedense bir antipati oluşmuş, aşk şiirlerinden nefret ederim ve bütün şiirlerin aynı konuyu işlediğini düşünürüm. En azından Türk edebiyatında. Ancak geçenlerde Interstellar'ı 5. kez izlediğimde filmdeki "Do Not Go Gentle Into That Good Night" şiirini araştırdım ve çok hoşuma gitti. Bilmiyorum yabancı kültürlerde daha mı farklı şiir anlayışı. Hoş hiç şiir okumuyorum yani bilmiyorum benim şiire ilgimi artırabilecek yerli, yabancı şiir veya şair tavsiyeleriniz var mı? Yani hiç önceden okumuşluğum yok ona göre tavsiye ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da öyle geliyor. Duyduğum bütün şiirlerin konusu hep aynı, hepsi "aşk". Top 500 listesine de baktım orada da durum aynı. Ama Edgar Alan Poe'nin en ünlü şiiri Kuzgun bir ayrı, diğer şiirleri öyle midir bilmem ama okuduğumda sevmiştim ben. The Raven by Edgar Allan Poe Edgar Allan POE - Kuzgun

Son düzenleme:
Türk dilinin yapısından mütevellit, Türk şiiri yabancı şiirlerden yapıca daha üstündür diye düşünüyorum.
Özellikle benim favorim olan ölçü, uyak, ahenge sahip olan milli şiirlerimizi okuyabilirsin.

Türk şiirinini tarihinden itibaren görmek için: İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı'nın mahsulu Alp Er Tunga Sagusu'nu okuyabilirsin.

Osmanlı Devri, Arap-Fars etkisindeki şiirlerine bakabilir, Baki, Fuzuli gibi devlerden bu dönem hakkında malumat sahibi olabilirsin.

Son dönem Osmanlı Tanzimat şairlerinden Ziya Paşa'nın beyitlerini okuyarak malumat sahibi olabilirsin.

Milli Edebiyata gelirsek benim düşüncem ve büyük edebiyat zümrelerince kabul edilmek üzere Milli Edebiyat'ın sayılı devlerinden biri de Yahya Kemal'dir. Okuman gereken ilk kişilerdendir.

Mehmet Akif Ersoy'un tüm şiirlerini okumalısın. Çanakkale Şehitlerine ve Bülbül en iyilerindendir.

Milliyetçi şairlerden: Nihal Atsız, Orhan Şaik Gökay, Ziya Gökalp, Mehmet Emin Yurdakul, Arif Nihat Asya, Gençosmanoğlu'nu okuyabilir;

Sosyalist şairlerden: Nazım Hikmet, Rıfat Ilgaz, Hasan İzzettin Dinamo, Sabahattin Aliyev gibi isimleri okuyabilirsin.

Seni tebrik ederim.

O şiirin değerini anlatmaya kelimeler yetmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O şiirle boy ölçüşebilecek belki de tek şiir bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…