Sıkan kask zamanla açılır mı?

thelavuk

Hectopat
Scorpion exo 491 aldım kaskı takabiliyorum ama taktıktan sonra şakaklarıma baskı yapıyor. Uzun kullanımda rahatsız eder gibi. Çıkarırken de takılıyor biraz. Önceki konulardan açılır dendiğini gördüm de takılı halde dururken kafama baskı yapması normal mi? Bu da geçer mi? Bu arada kask small ve daha önceden kullandığım farklı model small kask oluyor sorun çıkarmadan.

@Görkem Umut

Son düzenleme:

Genelde biraz daha açılıyor fakat zaten kaskın kafanızda oynamaması için bir tık sıkması gerekmektedir.

Hocam biz açılır kapanır kasklar kullanıyoruz bunlar sıkmıyor ama siz açılmayan ve sıkan kullanmalısınız daha güvenlidir.

Fotoğraf doğru evet, kask içinde konuşurken veya sakız çiğnerken sanki yanaklarınızı ısıracakmışsınız gibi bir his olmalı.

Hocam böyle bir görüntü oluyor ama şakaklarda da baskı var. Kafamın sıkıldığını hissediyorum. 3 4 defa takıp çıkardım rahatlıyor gibi de kasklar da ucuz değil, sonradan baskı geçmeyip rahatsız edici şekilde kalırsa iade de edemem. O yüzden ikilemde kaldım.
Genelde biraz daha açılıyor fakat zaten kaskın kafanızda oynamaması için bir tık sıkması gerekmektedir.

Ama diğer aynı beden kullanılmış kask rahatsız edecek kadar sıkmıyor. Ölçüler aynı aslında small beden için.

Ölçüler aynı olabilir ama içerisindeki pad kalitesinden kaynaklı olabilir. Her markanın small bedeni de tam small olmayabiliyor bazı markalarda small tam olurken bazı markaların mediumu olabiliyor benim kafamda. Çok enterasan bir şey evet ölçü evrenseldir ama kafa yapısına göre değişiyor işte.

Buradan %100 anlayamıyoruz ama benim bildiğim kadarıyla şakaklardaki baskı kaskın küçük olduğunu gösteriyor. Karar sizin.

İade etmeye karar verdim motomaxten almıştım iadelerde sıkıntı çıkarıyorlar diyorlardı denemiş olurum bakalım. Umarım sorun olmaz teşekkürler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…