Çözüldü Sıkışmış vida nasıl çıkarılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Ekte belirttiğim yerde vida kaldı ve dönmüyor. Diğer vidalar çıktı ama. Nasıl çıkarabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20191104_155130.jpg
    915,2 KB · Görüntüleme: 2.739
Bir büyük vida ile deneyin.
Paket lastiğinin üstünden tornavida döndürmeyi de deneyebilirsiniz.

Ekte belirttiğim yerde vida kaldı ve dönmüyor. Diğer vidalar çıktı ama. Nasıl çıkarabilirim?
Vida fotoğrafta çok belli olmuyor ama yalama olmuş sanırım. Ben tornavida'nın ucuna plastik eritip kurumasını bekledikten sonra kullanıyorum öyle bir sorun ile karşılaştığımda.

Yanlış tornavida kullandığınız için vida ağzı yalama olmuş. Uygun bir tornavida bulursanız çıkartma ihtimaliniz var. Kargaburun pense de iş görebilir.

Ağzı yalama olan vidayı ya paket lastiğiyle tornavida ya da pudra çözüyor. Pudra, zamanında çok kurtardı beni.

Wd-40 ile eğer vida sıkışmışsa (vida kafası aşınmamışsa) sıktıktan sonra biraz bekleyip çıkarabilirsiniz.

Önemli olmayan vidalarda ben matkapla vidanın ortasını çürüterek alıyordum. Plastik ve japon yapıştırıcısı yöntemlerinden sonuç alamamıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…