Silah Üretimi Tamamen Durdurulsa Savaş Bitmez Mi?

Sadece silah ile savaş olmadığını bende biliyorum. Taş, sopa imiş bravo söylemeseniz bilmiyordum gerçekten tebrikler. Umarım sorumu doğru anlayabilecek bir şahıs cevap verir.

Silahlar sadece savaşlar için üretilmiyor. Güvenlik için de üretiliyor. ABD gibi silah sahibi olmanın anayasal hak olduğu ülkelerde üretimin duracağını sanmıyorum. Bu devasa bir endüstri ve kimse böyle bir gelir kaynağını kapatmaz.

Ayrıca tek tehdit insanoğlu değil. Dünya dışı varlıklarla olası bir savaş için de hazırlıklı olmak lazım. Tabi burada elimizdeki silahlar onlar için su tabancası olacaktır ama sonuçta silah geliştirme devam etmeli ki teknoloji ilerlesin. Zira bugün birçok teknoloji askeri alanda icat edilip daha sonra sivil alana gelmiştir.

En büyük savaş ekonomik savaştır. Silah üretimi dursa -ki o denli büyük bir sektör nasıl yok edilecek- dahi dünya güllük gülistanlık bir yer olmaz. Canlıların doğasında var üstün gelme isteği.

Tabi burada elimizdeki silahlar onlar için su tabancası olacaktır
Kim bilir, belki de evrende bizim dışımızda bu kadar vahşi bir tür daha yoktur. Belki de o kadar barışçıllardır ki onlar bize su tabancasıyla saldırır.

İşte asıl olayda burada patlıyor. Devletlerin desteklediği terör örgütleri olmasa ortada bir tehdit olmaz. Tabii siyasal krizleri varsaymıyorum. Gelir kaynağı diye devletlerin insanların ölümlerine yol açan şeyleri hak kıldığı konusuna tamamen karşıyım.

Hem silah üretip, hem terör örgütlerini destekleyip, hemde onlara silah satan devletler Silahlanmayı anayasal hak olarak görenler asıl teröristlerdir. Kaldı ki İşide giden arabalar ABD menşeili. Bu arabaların %10'luk bir bölümü Urfa ve Abd'den kaçırılıp getirilen arabalar. Geri kalan %90'ı nereden geliyor orası tam bir muamma.

Ayrıca Abd'nin dünya dışı varlıkları her seferinde red eden algı operasyonlarını gayet iyi biliyoruz.

Silah satmıyorlar örgütlere, silah desteği veriyorlar. Bir zengin düşün birini öldürmek istese kiralık katil tutan. Aynı hesap bu durum da. Habil ile kabilden beri bir birini öldüren insan dolu dünya da. Belki daha öncesinden de vardır ama benim bildiğim bu. Bir çok ülkenin elinde Nükleer bomba var ve bunları kullanmayacaksa neden üretiyor? Yada bir birilerine satıyorlar mı onu bilmiyorum. Adamlar Tank üretip bize satıyorlar, aynı tankın savarını üretip örgütlere veriyorlar. Savaş silah üreten ülkelerin ekonomik gelişmesidir. Biteceğini hiç sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…