Silah Üretimi Tamamen Durdurulsa Savaş Bitmez Mi?

Anlamadığım nokta biz nasıl bu ana denk geldik? Yani milyarlarca dünya tarihinde biz bu zamana mı denk geldik?

Dünya hep böyle bir yerdi hocam bu zamanda tek farkımız balistik silahlar kullanmamız.

1 insanla 1 insan karşıya geldiğinde mekan, zaman, durum fark etmez. Kavga ederler, tartışırlar. İnsanın doğası böyle. Kavga etmezler diyemezsin, eninde sonunda ederler.

Şimdi silahtan kasıt ne? İçi barut dolu kovanın ateşlenmesiyle, mermi çekirdeğinin fırlamasını sağlayan alet mi? Kesici aletler mi? Klavye mi? Yumruklar mı? Dil mi? Her şey silahken ve en büyük silahımız dilimizken silahlar nasıl yok olabilir. Arrival filmini izlemenizi tavsiye ederim bu arada arkadaşlar.

Silahlar savaşmayı, öldürmeyi çok basitleştiren aletlerdir bana göre. Şimdi diyorsunuz silah olmasa bıçak var, hangi adam bıçakla 100 metre uzaklıktaki adamı öldürebilir. En azından kaçma ihtimali olur veya sopayla bilmem ne ile karşı koyabilir. Ama silah olunca çok basit, şimdi herkesin kendini koruma özgürlüğü varmış! nasıl bir özgürlüktür bu, devletin insanını koruma sorumluluğu vardır bana göre, onun için vergi alırlar. Ama bir endüstri olduğu için onu yasaklayamıyorlar Amerika'da bile. Oh o zaman herkes kendi kendini korusun, kaos olsun. Birileri de para kazansın. Bu ne biçim dengedir.

Savaşları bitirmek için, silahları bitirmeye gerek yok. Sınırları bitirsek yeter ama o da imkansız. Zihinleri şaçma ideolojilerle karıştırmasak yeter, kimsenin kimseye karışmadığı, yediği içtiği, inandıklarına karışmadığı, herkesin mantıkla haraket ettiği bir toplum olsak yeter. Ama nerdeeee.

Beklediğim cevap.

Dünyada hala böl parçala yönet sistemi hüküm sürüyor. Tek bir dünya devleti görüşünün gerçekleşmesi için ancak yabancı varlıkların tehdidiyle olur oda çok uzak bir gelecek. Bu ayrılık dünyanın büyük güçlerinin para ve güç kaynağının temeli, büyük güç derken devletlerden bahsetmiyorum. Silah olmasa demekte fazla duygusal insanların kendini savunma hakkı var suç ve terörün arttığı bir dünyada bu korkuyla silahlanmanın artması çok doğal. İnsanlar korkuyor devlet ne kadar korusada korkuya bir çaresi yok, bunu Türkiye için değil sadece Amerika içinde söylüyorum özellikle, korkunç derecede silahlanma var. Bu da terörün medyayla halkı bu derece korkutmasının sonucu ve birileri servetine servet katıyor bu sayede. Bu birileri elbette teröründe çıkış noktası.

Beyler, eskiden, hani o karanlık dediğimiz tarihte, işte o zaman yapılanlar asıl savaştır.

Şimdi öyle mi... Bir tuş ile koca bir şehri yok etmek mümkün.

ABD'nin Vietnam savaşında kullandığı varil bombalarının videolarına bakın...

Ne demişler;

Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu...

Anlamadığım nokta biz nasıl bu ana denk geldik? Yani milyarlarca dünya tarihinde biz bu zamana mı denk geldik?
2100 yılında, gelişmiş çağda (!), eşi kanser ile boğuşan bir insan da olabilirdin.

1400'ler de Londra da veba ile savşan bir çocuk,

1950'lerde Vietnam da ABD nin attığı varil bombasıyla yanan biri de...

Olabilirdin...

Ne dediğimi anlamamışsınız her zaman ki gibi, hiç de şaşırmadım buna. Orada demek istediğim bizim bu çağa denk gelmemizdi. Yoksa bu çağ ile her hangi bir problemim yok.

Amerikan klasiği. Demokrasi götürüyorum der yıkar yakar parçalar sonra iki görüş çıkartır ikisini silahlandırır ekononmisini döndürür, veya başka ülkeler de buna dahil. Yada sadece satışını yapanlar, dünyanın kuralı bu aslında. O bitse, farklı yöntemler bulunur kaynak sağlayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…