Silah Üretimi Tamamen Durdurulsa Savaş Bitmez Mi?

Bu dediğiniz yapılmaya çalışılsa kesinlikle ama kesinlikle birkaç ülke üretime gizlice devam eder ve silah üretmeyenlere bir süre sonra saldırırdı. (Şahsi fikrim)

Habil Kabil'i Baretta tabancasıyla öldürmedi sonuçta. Bu dünyadan bütün silahları temizleseniz, bütün silah üretim ve geliştirme tesislerini kapatsanız da insanoğlu birbirinin başını taşla ezer gene öldürür. Silah sadece bir araç. Asıl sorun avcı-toplayıcı genlerimizden gelen öldürme arzusudur. Anadolunun kapılarından çiçeklerle girmedik bizlerde. Roma imparatorluğu uzlaşı yolu ile kurulmadı. Amerika "Hi Mr. and Mrs. Brown welcome here" diyerek keşfedilmedi. Güvenlik için veya saldırmak için, silah öldürmek ve caydırmak için kullanılır. "Savaş akıl ile yapılır." demiş bir arkadaş. Akıl gerekli fakat yetmez. Iron Man filminde geçen laf bence çok doğru. "Dünyanın bir yerinde barış varsa birinin daha büyük bir silahı var demektir." (Biraz önce paylaşan arkadaşı bulamadım o yüzden etiketleyemedim kusura bakmasın)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…