Hocam her ikisi de farklı tür ne aradığına bağlı Silent Hill'de korku atmosferi her zamanki gibi üst düzey bu oyunu yapanlara ne yedirip içiriyorlar anlamak zor. Derin hikaye ve korku istiyorsan Silent Hill. Zombi pataklayıp, parkur yapıp, stres atmak ve güzel hikaye istersen DL derim. İkisi de harika.
Silent Hill f 3-4 saat oynamış bulunuyorum şu an.
Deli gibi tırsıp sürekli arkamda acaba bir şey var mı veya görmediğim yerlerden bir şey çıkar mı düşüncesi ile oyunu sürekli durdurup mola veriyorum ki hiç oyun oynarken böyle bir şey yapmam. Psikolojik korku teması oyuna aşırı iyi işlenmiş. SH2 de olan piramit kafa etkisi şu an bende yok, acaba yine nereden çıkacak diye korktuğum bir boss daha göremedim.combat konusunda silah kullanacağımızı sanmıyorum çünkü, küçük yaşlarda olan kız çocuğu oynadığımız için(Silent Hill oyunlarında combat kısmı genelde gerçeklik biraz ön planda olduğunu biliyorum yanlış değilse) silah kullanmayız diye düşünüyorum. Zaten eski zamanlarda geçen bir hikayesi olduğu için modern silah vs görmeyiz muhtemelen. Silent Hill 2 gibi sürekli olarak tetikte hissettiriyor, diken üstünde hissiyatı hiç bitmiyor, bu sefer kayıt aldığımız yerler bile güvenli değil yaratıklar gelebiliyor. Yeni sistemler eklenmiş bu sayede karakteri geliştirme yönü güzel olmuş bir tık şansa bağlı bir kart çekme gibi sistemi var bir de gezerek bulduğunuz bazı parçalar var, bunları kullanarak karakteri geliştirmeniz mümkün ( can barı arttırma stamina arttırma gibi gibi). Daha başlarda olduğum için tam yorum yapamıyorum. Hikaye konusu da yine üst düzey görünüyor beni gerçekten içine çekti, oyundan bir türlü çıkamadım bunlar benim gözlemlerim.
Dying Light hakkında pek bilgim yok, onu da oynayacağım yakında. Fakat, kötü olduğunu sanmıyorum çünkü şu zamana kadar çıkan Dying Light oyunları on numara bunun da aynı hatta bir tık üstü olduğunu düşünüyorum. Silent Hill'e göre daha akıcı ve hızlı bir gameplay mevcut, ikisi oynanış açısından çok zıt nasıl bir deneyim yaşamak istediğinize bağlı. Şunu söyleyebilirim ki Silent Hill'de yaşadığınız deneyimi çoğu oyunda bulamazsınız.