SILENT HILL F sistem gereksinimleri belli oldu

@clickclakbum, imkanı olanın 32 GB RAM'e geçmesi daha doğru olacaktır.

Windows 11 demişken hem bu oyunda hem yeni oyunlarda W11 zorunlu olmaz değil mi? Daha W10'un desteği bile kesilmedi öyle tak diye bitmez herhalde. Hiç W11 geçmek istemiyorum açıkçası.

Günümüzde hangi oyunun optimizasyonu iyi ki hocam.

Windows 11 demişken hem bu oyunda hem yeni oyunlarda W11 zorunlu olmaz değil mi? Daha W10'un desteği bile kesilmedi öyle tak diye bitmez herhalde. Hiç W11 geçmek istemiyorum açıkçası.
Hayır. Windows 10'un oyunlar için hala bolca vakti var. Win 10'a destek vermeyi bırakan sadece Microsoft, o da 25 Ekim'de gerçekleşecek.

Evet abi 2080 veya 6800xt, kartlar arasında dağlar var koyarken ne yaşıyorlarmış acaba.

Yani UE5 oyunu olduğu için çok da şaşırmamak lazım. Örneğin Hell Is Us'da 5090 gibi bir kart bile teknolojileri kullanmadan her zaman 4K Ultra'da 60FPS+ oynatamıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

UE4 en azından bu konuda daha iyi, ahım şahım yeni jenerasyon bir görüntüsü sunmasa da, yeterli grafikler ve optimize bir oynanış sunuyor UE5'e kıyasla. Örneğin Stellar Blade.

Günümüzde hangi oyunun optimizasyonu iyi ki hocam.
Valla hiçbirinin değil. SH2 remake ilk duyurulduğunda da 6800 XT öneriyordu ağzım açık bakmıştım aylarca dalga geçtik arkadaşımla bu gereksinimleriyle. Asıl saçma kısım 1070 önerilmesi. 720p 30 Fps kim oynar ki oyunu oynamasan daha iyi. SH2 Remake'de 1080p 30 Fps veren kart bu oyunda 720p'ye düşmüş çok ilginç. PS4'ü getirip koysan 720p 30 Fps alır zaten.

Ne bileyim oyun W10'u sistem gereksinimlerine yazmamış bile de bir garip geldi. Sanki Microsoft ile ortak yapıyorlar oyunu 1 2 ay daha W10'a destek verilecek diye hatırlıyorum.
Gelecek oyunlar için bilemem. Belki de Silent Hill F gerçekten de sadece Windows 11'de çalışır. Fakat geçmişte Win 8.1 kullanıp sistem gereksinimlerinde sadece Windows 10 yazan birçok oyunu oynayabildiğimi hatırlıyorum, bazılarında da sırf işletim sistemi Win 8.1 olduğu için oyuna giremiyordum bile.