Silent Hill serisine 2. oyundan başlanır mı?

469826

Hectopat
Makaleler
16
Silent Hill serisi, uzun zamandır şans vermek istediğim ama hep bir şekilde kenara attığım bir seri oldu. Ancak artık zamanı geldi, korka korka da olsa bu klasiği denemem gerek. Ancak ilk oyun biraz fazla eski gözüktü gözüme ve bu oyunlar arasındaki bağlantı hakkında bir bilgim yok. O yüzden soruyorum sizlere dostlar, Silent Hill serisine ilk oyunu atlayarak ikinci oyundan girmek sıkıntı yaratır mı? Oyunlar arasında bağlantı var mı?

2. oyun serinin diğer oyunlarından bağımsız yani? Doğru mu anladım, eğer öyleyse direk 2'den girerim çünkü. Belki sonra ilkine girişirim. Aslında ilk oyunu da oynardım ama türkçe yamasını yükledim, direk iso dosyasına gömülmüş şekilde geliyor ancak sıkıntı şu ki. RetroArch'dan açmaya çalıştığımda gözükmüyor çünkü PS1 oyunları .bin dosyası formatında geliyor diye biliyorum. Onu halledebilsem direk ilkinden girerdim de.. işte.

Evet, ilk oyunu oynamayı denedim ama yok... Olmuyor, aşırı düzeyde eskimiş. 2.'den giriyorum artık yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Silent Hill serisi, uzun zamandır şans vermek istediğim ama hep bir şekilde kenara attığım bir seri oldu. Ancak artık zamanı geldi, korka korka da olsa bu klasiği denemem gerek. Ancak ilk oyun biraz fazla eski gözüktü gözüme ve bu oyunlar arasındaki bağlantı hakkında bir bilgim yok. O yüzden soruyorum sizlere dostlar, Silent Hill serisine ilk oyunu atlayarak ikinci oyundan girmek sıkıntı yaratır mı? Oyunlar arasında bağlantı var mı?
Direk 2den başlayın sonra 4e başlayın ikisi goat bir sh oyunu

Bazı film, oyun gibi yapımlarda çıkış yılına göre sırayla ilerlemek daha doğru bir karardır. Olay akışları daha karmaşık gibi görünse de art arda oynanacağından dolayı kafa karışıklığı yapmayacağı gibi tıpkı serinin yapımcılarının da tercih ettiği sıraya göre oynamış olursun.

Çıkış Yılına Göre Silent Hill Oyun Serisi:
  1. Silent Hill (1999)
  2. Silent Hill 2 (2001)
  3. Silent Hill 3 (2002)
  4. Silent Hill 4: The Room (2004)
  5. Silent Hill: Origins (2007)
  6. Silent Hill: Homecoming (2008)
  7. Silent Hill: Shattered Memories (2009)
  8. Silent Hill: Downpour (2012)
  9. Silent Hill: Book of Memories (2012) - PS Vita
  10. P.T (Silent Hills Playable Teaser) (2014)
Silent Hill: Book of Memories ve P.T'nin seri ile ne kadar bağlantılı olduğunu bilmemekle beraber oyunları olay örgüsüne göre oynamanın daha mantıklı olacağını da düşünebilirsin. Burada karar biraz oyuncuya da kalıyor. Aşağıya araştırmalarım sonucunda elde ettiğim olay örgüsüne göre sıralamasını da bırakıyorum.

Hikaye Sırasına Göre Oynanış Serisi:
  1. Silent Hill (1999)
  2. Silent Hill 3 (2002)
  3. Silent Hill: Origins (2007)
  4. Silent Hill 2 (2001)
  5. Silent Hill 4: The Room (2004)
  7. Silent Hill: Downpour (2012)
  8. Silent Hill: Shattered Memories (2009)
  9. Silent Hill: Book of Memories (2012) – PS Vita
Liste Kaynağı

Ayrıca Silent Hill'in bazı oyunları için HD Koleksiyon paketlerinin olduğunu hatırlıyorum. İstersen bir araştırabilirsin. Bu arada ilk oyunu hala oynamak istemiyorsan Kırmızı Kep adlı YouTube kanalından Türkçe bir şekilde ilk oyunun bölümlerini seyredebilirsin. Keyifli oyunlar dilerim. Silent Hill serisi benim de çok ilgimi çeken ama hiçbir zaman oynamaya cesaret edemediğim oyun serilerinden birisidir.

Bazı film, oyun gibi yapımlarda çıkış yılına göre sırayla ilerlemek daha doğru bir karardır. Olay akışları daha karmaşık gibi görünse de art arda oynanacağından dolayı kafa karışıklığı yapmayacağı gibi tıpkı serinin yapımcılarının da tercih ettiği sıraya göre oynamış olursun.

Çıkış Yılına Göre Silent Hill Oyun Serisi:
  1. Silent Hill (1999)
  2. Silent Hill 2 (2001)
  3. Silent Hill 3 (2002)
  4. Silent Hill 4: The Room (2004)
  5. Silent Hill: Origins (2007)
  7. Silent Hill: Shattered Memories (2009)
  8. Silent Hill: Downpour (2012)
  9. Silent Hill: Book of Memories (2012) - PS Vita
Silent Hill: Book of Memories ve P.T'nin seri ile ne kadar bağlantılı olduğunu bilmemekle beraber oyunları olay örgüsüne göre oynamanın daha mantıklı olacağını da düşünebilirsin. Burada karar biraz oyuncuya da kalıyor. Aşağıya araştırmalarım sonucunda elde ettiğim olay örgüsüne göre sıralamasını da bırakıyorum.

Hikaye Sırasına Göre Oynanış Serisi:
  1. Silent Hill (1999)
  2. Silent Hill 3 (2002)
  3. Silent Hill: Origins (2007)
  4. Silent Hill 2 (2001)
  5. Silent Hill 4: The Room (2004)
  7. Silent Hill: Downpour (2012)
  8. Silent Hill: Shattered Memories (2009)
  9. Silent Hill: Book of Memories (2012) – PS Vita
Liste Kaynağı

Ayrıca Silent Hill'in bazı oyunları için HD Koleksiyon paketlerinin olduğunu hatırlıyorum. İstersen bir araştırabilirsin. Bu arada ilk oyunu hala oynamak istemiyorsan Kırmızı Kep adlı YouTube kanalından Türkçe bir şekilde ilk oyunun bölümlerini seyredebilirsin. Keyifli oyunlar dilerim. Silent Hill serisi benim de çok ilgimi çeken ama hiçbir zaman oynamaya cesaret edemediğim oyun serilerinden birisidir.
Origins Göremedim ?

Çünkü Origins 1den önce

Serinin ilk 4 oyunu haricinde oynamayın boşuna çok kötüler. HD collection da keza öyle çünkü seslendirmeleri orjinal oyunlardan farklı ve rezaletler. Bu nedenle tavsiyem İlk oyunu pas geçmek istiyorsanız eğer 2-3-4 sırasıyla oynamak olacaktır.

NOBK adlı Youtube kanalının en iyi versiyonları hakkında bir videosu vardı, oynarken orayı rehber edinebilirsiniz. Çünkü o zamanlar oyunlar konsol ve pc versiyonları arasında farklılık gösteriyordu ve garip karşılanmıyordu maalesef.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı