Silikon Piyangosu Nedir? İşlemciler Neden Birbirinden Farklı?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Silikon-Cip-Islemci-Wafer-Piyango.jpg

Daha önce bilgisayar topladıysanız, teknolojiye yakından ilgi duyuyorsanız veya overclock meraklılarından birisiyseniz bu ifadeyle daha önce karşılaşmış olmalısınız. Teknoloji dünyasında “silikon piyangosu” olarak çevirebileceğimiz “silicon lottery (veya silicon jackpot)” diye bir tabir var. Başta CPU’lar olmak üzere, üretilen işlemci türlerinin kalitesi birbirinden farklıdır; modelleri aynı olsa bile. Basitçe ifade etmek gerekirse, silikon piyangosu söylemiyle “aynı […]

Devamı: Silikon Piyangosu Nedir? İşlemciler Neden Birbirinden Farklı?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bundan önceki işlemcim FX6300 o kadar kötü bir silikon ile gelmişti ki normalde OC için yaratılan FX işlemcide,ben voltaj verir vermez 85 dereceye çıkıp, kendini kapatıyordu. Cooler Master T4 soğutucu gibi tuğla bile taksam da yine de 6 sene boyunca 4.2 GHz üstüne çıkamadım. İşin garip yani normalde çok nadir işlemci voltajsız 0.7GHz gibi arttırma yapabiliyorken benim işlemci sanki fabrika çıkış 4.2 GHz gibi stabildi. Ama hiç 4.3 göremedi.

Bundan önceki işlemcim FX6300 o kadar kötü bir silikon ile gelmişti ki normalde OC için yaratılan FX işlemcide,ben voltaj verir vermez 85 dereceye çıkıp, kendini kapatıyordu. Cooler Master T4 soğutucu gibi tuğla bile taksam da yine de 6 sene boyunca 4.2 GHz üstüne çıkamadım. İşin garip yani normalde çok nadir işlemci voltajsız 0.7GHz gibi arttırma yapabiliyorken benim işlemci sanki fabrika çıkış 4.2 GHz gibi stabildi. Ama hiç 4.3 göremedi.
Snowman m.200, g3258 4.6 GHz, 50 derece. :)

Konu mantıklı geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı