Silinen düğün klibi nasıl kurtarılabilir?

Rewill216

Kilopat
Arkadaşlar merhaba 2024 Ağustos ayında düğünümüz oldu. Eylül ayındada fotoğrafçıdan klipleri fotoğrafları vs hepsini kendi harici diskimize aldık. Genelde bu harici diski hiç kullanmayız sadece salonda TV'ye takılı şekilde dururdu ara sıra eş dost gelince açıp izlerdik. Bugün yine açmak istedik ancak hard diskin içine girdiğimizde fotoğrafların durduğunu videoların ise olmadığını gördük hemen bilgisayardanda kontrol ettim ancak hiçbir sonuç alamadım. Bir şekilde silinmiş. Kendimiz silmedik eminim çünkü kullanmıyorum öte yandan neden kendi düğün klibimi sileyim. Muhtemelen eve gelen misafirin yakınlarımızın kurcalarken yanlışlıkla silmiş olabilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Şu an bilgisayara harici disk takılı ve Recuva programı ile normal basit tarama yaptım 2 adet MP4 klip buldu. Düğünümüzde 2 adet klipti. Ama size kısmında 50byte yazıyordu. Bende Recuva'nın ayarlarından derin taramayı aktif ettim. Şu anda da 14 saatte biteceği yazıyor. Bilgisayarı açık bırakacağım sorun değil tarasın. Fakat burada sonuç alamazsam sizce ne yapabilirim?

1-) Recuva programı işimi görmez ise alternatif bir program önerisi var mıdır?

2-) Ya da fotoğrafçıların ellerinde arşivi var mıdır? Belirli bir süre saklarlar mı klipleri sizce eğer öyle bir ihtimal var ise onlardan tekrar temin etmeyi düşünüyorum.

Fotografciniza yine de bir sorun ancak büyük ihtimalle silebilirler. Bence emniyette bir tanıdığınız varsa ona hallettirmeye çalışın. Bir yakinimizin 16 senelik düğün anılarını haylaz çocuğu bilgisayarı formatlarken sildi. Emniyete götürdü hallettiler nasıl oldu bilmiyorum ama.

Öncelikle geçmiş olsun diske veri yazmayın profesyonel veri kurtarma yazılımları mevcut örneğin active Partition recovery Pro verinizi kurtaracaktır Google'dan araştırın.

Bence ilk önce fotocuya sor olmassa geri döndürme programlarıyla üstüne bişey yazılmadıysa geriye döner.

Geçmiş olsun hocam. Dosya geri kurtarma hakkında bilgim yok fakat eğer kurtarabilirseniz böyle önemli video, fotoğraf vb şeylerinizi google drive gibi yerlere kaydedin.

Recuva muhtemelen videoları getirir. Çünkü aktif kullandığınız bir disk değil. Üstüne veri yazılmamış daha fazla.

Arkadaşlar recuva kurtaramadı. Tam taramada buluyor ancak boyutlar 5 mb ve kurtarmıyor. EaseUs programı buluyor boyutları ve tarihleri tutuyor ancak kurtarma işlemi için aylık 59 dolar ücret istiyor. Emin olamıyorum güvenemiyorum. Fotoğrafçıda yedekleri var ve oda 2000 tl istiyor. Ücretsiz başka işimi görecek program varmıdır ?

Deneyebileceğiniz Disk Drill var 500 MB'a kadar ücretsiz.

Fotoğrafçının para istemesi çok saçma. Disk drill deneyin arkadaşın dediği gibi olmazsa emniyetten tanıdığınız varsa halledersiniz. O da olmazsa maalesef fotoğrafçıya 2000 tl bayılmak zorundasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…