Silkroad Online'da botlama yapmak için i7-13700F mi i7-14700KF mi?

Bütçe
35000

musahsyn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Silkroad Online oyunu üzerinde botlama yapmak amacıyla bir sistem toplama niyetindeyim.
500+ karakter açacağım Client'siz olarak ve 7/24 olarak sistem çalışacak.
14700KF'de ısınma problemleri yaşayabileceğimi düşündüğüm için 13700F işlemci mi alsam diye düşündüm. Sizce hangisini alsam benim için daha iyi olur?
Silkroad dışında herhangi bir oyun. Oynamıyorum benim için önemli olan sistemin stabil bir şekilde donmadan ve kasmadan sürekli olarak çalışması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Silkroad Online oyunu üzerinde botlama yapmak amacıyla bir sistem toplama niyetindeyim.
500+ karakter açacağım Client'siz olarak ve 7/24 olarak sistem çalışacak.
14700KF'de ısınma problemleri yaşayabileceğimi düşündüğüm için 13700F işlemci mi alsam diye düşündüm. Sizce hangisini alsam benim için daha iyi olur?
Silkroad dışında herhangi bir oyun. Oynamıyorum benim için önemli olan sistemin stabil bir şekilde donmadan ve kasmadan sürekli olarak çalışması.
Performans için 14700KF daha mantıklı.

Client'siz açacaksan phbot için RAM önemli bahsettiğin gibi 500 tane açacaksan, işlemci ise 13 veya 14 olması fark ettirmez bota bütçe çok yoksa ucuz olanı al gitsin bütçe varsa 14700KF daha uzun ömürlü olur.

RAM'in MHz'si veya M.2 SSD'nin okuma yazma hızı önemli mi peki ?

RAM'in MHz'si veya M.2 SSD'nin okuma yazma hızı önemli mi peki ?
Yani bunların yüksek olması elbette faydalı ama ortalama seviyede olması da gözüne batmaz, yavaşlık hissi vermez.

Ek olarak 500'den fazla karakter diyorsun 1 tane karakteri açmak istersen bot 80-100mb RAM kullanıyor, 500'den fazla karaktere de doğal olarak 64GB RAM gerekir buna dikkat etmen yeterli.

Yani bunların yüksek olması elbette faydalı ama ortalama seviyede olması da gözüne batmaz, yavaşlık hissi vermez.

Ek olarak 500'den fazla karakter diyorsun 1 tane karakteri açmak istersen bot 80-100mb RAM kullanıyor, 500'den fazla karaktere de doğal olarak 64GB RAM gerekir buna dikkat etmen yeterli.
Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı