SilverStone PF240 kablolama desteği

Wulstrap7

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
SilverStone PF240 sıvı sogutucu aldım arkadaşlar montajı yaptım bayağı bir uğraşarak ama kablolama da sıkıntı yaşıyorum şu an yardım edebilir misiniz?
Sistemim.
Anakart MSI Gaming Plus X570.
Kasa Corsair 465X.

Resimde attım 2 fanda da 3 kablo.
Sogutucu pompada da 3 kablo var.
Bunları nerelere takmam gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 16128877739878434374469846979814.jpg
    183,3 KB · Görüntüleme: 158
  • IMG-20210209-WA0000.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 160
  • IMG-20210209-WA0001.jpg
    54,2 KB · Görüntüleme: 163
Aynı soğutmayı 7 aydır kullanıyorum çok memnunum. Umarım siz de memnun kalırsınız.

İnşallah hocam da bir sorun çıktı şu an sıvı soğutucu ve öndeki 3 fan çalışıyor ama RGB'si çalışmıyor, egzoz fanı RGB çalışıyor şu an onda sıkıntı yok sorun ne olabilir hocam sence
Pompada ki kar tanesi RGB'si de çalışıyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20210210-WA0000.jpg
    83,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG-20210210-WA0001.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 51
@Wulstrap7 Kablolamada hata yapmışsınızdır. Bakın pompanın ışığı yanıyor.

Pompadaki ve 2 fandaki ARGB kabloları birbirine takın. Daha sonra fotoğraftaki M harfiyle gösterilen kabloyu Q harfli kabloya takıp anakartınızdaki 3 pinli ARGB portuna takın.

Bugün elime geçen pf240ı montajladım sonunda. Kontrolcü kullandım ve kablolama en kolay kısımdı bence. Sıcaklık değerleriyle alakalı konu açarım az sonra ama ben kontrolcüyle montajlamanızı öneririm.

Tamamdır hocam halletim gece uzun uğraşlar sonucu çok teşekkür ederim yardımın için ve bu konuya vakit ayırıp cevap yazıp yardım etmeye çalışan arkadaşlara da çok teşekkürler.

Ayrıca radyotörü ters çevirin demiştiniz dün gece onu da denedim ama maalesef radyotörü cevirince ekran kartını takamıyorum pompa boruları engelliyor sığmıyor kart böyle kullanmak zorundayım bir sıkıntı oluşturur mu?

Kasanızın üst kısmına radyatör takılmıyor mu? Eğer takılıyorsa kasadaki havayı tahliye edecek şekilde oraya takın. Daha iyi olur. Diğer türlü de pompa sıvıyla dolamadığı için ömrü kısalır, bir de su sesi yapabilir.

Su sesini arasıra duyuyorum ama maalesef radyötürü üst tarafa da takamıyorum ramler engelliyor tek dediğim şekilde takılıyor radyötör
Oyunlar da sıcaklık dereceniz kaçlar da ortalama ben bugun biraz oyunlarda denedim 55 dereceyi geçmiyor şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…