2018 ve 2019 Ferrari motorları çok iyiydi, hatta geçen seneki motor son zamanlardaki en güçlü motorlardan, F1 tarihinin düzlük performansı en iyi motor SF90 motoru diyebiliriz, her ne kadar en yüksek top speed hızına çıkmış motor değilse bile düzlükte bu kadar hızlı bir araç ve motor kombinasyonu görmemiştim. 2017-2016 yıllarındaki Ferrari motoru çok yetersizdi, bu seneki motor onlardan daha beter.Yazarken Ferrari'yi yazmasam mı diye düşündüm ama yazmaya karar verdim. Hibrit teknolojisi geldiğinden beri Mercedes'in genel olarak bariz bir üstünlüğü oldu çünkü.
Katılıyorum zaten sana.Mercedes dominasyonu döneminde Ferrari çoğu zaman rekabetçi motor yapamadı ne yazık ki.
Geçen seneki araçta muhtemelen motor kısmındaki gri alanlardan faydalandı Ferrari.motorun kapılar ardındaki anlaşmasını da bilemiyoruz ama o motorun yasal olmayan bazı şeyleri olduğu belli gibi.
İzleyiciler için böyle daha iyi zaten. Yeni kurallarla 2021 ve 2022 sezonlarındaki gibi pist rekorları kırılacak gibi durmuyor.Seyirci olarak rekabet tarafındayım, gerekirse arabalar da bu yıla göre 3-4 saniye daha yavaş kalsınlar ama o podyumda hiçbir sürücünün yeri garanti olmasın isterim.
Adamların suçu yok, onlara ayak uyduramayanlar utansın.FIA ve Mercedes olmasa F1 daha iyi olurdu.
Hiçbir şey doğadan önemli değildir, bu dediğin motorlar hibrit motorlara göre çevreyi daha fazla kirleten motor türleri, verimlilik olarakta iyi değiller. Ses olarak kötü olsalar da performans ve dayanıklılık olarak diğer eski motorlardan daha iyiler. Hibritin yanındaki V tipi motor seçiminde özgür bırakabilir, ilginç ve güzel bir düşünce. Bu durumda da araçlar büyüyecek ve ağırlaşacak bu da dezavantajlı olduğu başka bir nokta. Geçen sezon kullanılan Ferrari ve Mercedes motorları 1000 beygiri aşmıştı, ona rağmen bu araçların maksimum sürati yüksek değil, sınırlandırma var. V8-V10-V12 hibrit seçenekleri bana bu yüzden pek gerçekçi gelmiyor.Ayrıca 70-80 arası gibi farklı motor seçenekleri olması lazım.