SilverStone Tundra SST-TD02LITE yerine Scythe SCKTT-2000BK Kotetsu Mark 2 değişimi yapacağım. Birkaç sorum olacak;
1- Değişim sonrası yapmam gereken bir şey var mı yazılımsal olarak?
2- SilverStone'dan çıkacak iki adet radyatör soğutucu fanını kasa havalandırması olarak kullanabilir miyim? Asus Z-170A model anakartım.
Sistem Bilgilerim:
Intel Core i7-6700K, up to 4.2 GHz, LGA1151, işlemci.
WD Blue WD10EZEX, 3.5", 1 TB, 7200RPM, SATA, harddisk.
Aşırı bir sesi vardı. Dün temizledim fanları ile radyatörünü. Vidalarından söküp sadece. Soketlerinden sökme takma hiç yapmadan, sadece havayla temizledim. Sabah açtığımda inanılmaz bir fan sesi ve ilerleyen dakikalarda CPU 85 - 95 derecelere çıktı kapadım. Uzun zamandır da aklımdaydı normal bir fana geçmek. Diğer bilgisayarım stok AMD soğutucu var çok konforlu. 3D render için kullanıyorum.
Yeni soğutucu montajını yaptım fakat 2 adet boşa çıkan eski su soğutma fanlarını anakart üzerinde hangi soketlerden güç almasını sağlayacağımı bilemedim nasıl bulabilirim?
Bir de bu fanları kasa üstüne takacağım egzoz olarak mı kullanmalıyım yoksa temiz hava olarak içeri dönük mü yapmalıyım? Sanırım sıcak hava yükseleceği için egzoz kullanmam daha mantıklı?