Çözüldü SIM kart hazır değil hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MayBasH

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Telefonu güncellemeden önce kamera açılıyordu ve fotoğraf çekebiliyordum fakat video çekmeye çalıştığımda kamera kapanıyordu. Telefonu ekteki sürüme güncelledim ve kamera sorunum çözüldü fakat şimdi de SIM kartı okumuyor. Takıldığını algılıyor fakat okumuyor. Güncellemeden sonra tekrar eski sürüme döndüm fakat sorun çözülmedi. Hala devam etmekte.

Screenshot_2020-11-03-01-17-16-467.jpeg

sim.jpeg

güncelleme.jpeg

Çözüm
Telefonu 3G alıp denedin mi?
3G ye alma şansım yok maalesef o pencere açılmıyor sim kartı okuyamadığı için.
Android 7 sürümüne güncelledim fakat sorunum hala aynı.
Sorunu çözdüm. Adb and fastboot dan şu kodları girdim:
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot reboot
Telefon açıldığında sorun çözüldü.
Telefonu güncellemeden önce kamera açılıyordu ve fotoğraf çekebiliyordum fakat video çekmeye çalıştığımda kamera kapanıyordu. Telefonu ekteki sürüme güncelledim ve kamera sorunum çözüldü fakat şimdi de SIM kartı okumuyor. Takıldığını algılıyor fakat okumuyor. Güncellemeden sonra tekrar eski sürüme döndüm fakat sorun çözülmedi. Hala devam etmekte.

Eki Görüntüle 724164

Eki Görüntüle 724165

Eki Görüntüle 724166
GSM operatörünün ayarlarını kaybetmiş olabilirsin. Nasıl düzeltildiği konusunda bir fikrim yok ama araştırman gerek.

Hattımı başka telefona taktığımda sorunsuz çalışıyor fakat başka bir hattı kendi telefonumda denediğimde sonuç yine aynı. Sanırım telefon kaynaklı bir sorun.

Telefonu 3G alıp denedin mi?
3G ye alma şansım yok maalesef o pencere açılmıyor sim kartı okuyamadığı için.
Android 7 sürümüne güncelledim fakat sorunum hala aynı.
Sorunu çözdüm. Adb and fastboot dan şu kodları girdim:
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot reboot
Telefon açıldığında sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı