"₺" Simgesi Neden Klavyelerde Yok?

ahmetoz37

Hectopat
Yer
İstanbul pendik
Türk lirası simgesi "₺" 1 Mart 2012 itibarıyla kabul edilmiş olan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de kullanımda bulunan resmi para birimi Türk lirasını simgelemekte kullanılan semboldür.

Bilgisayar klavyelerinde olmasa da sanal klavyelerde olması gerekmez mi?

AltGr + T ile bu simge yapılabiliyor. Evet, denediniz ve yapamadınız. Çünkü bunun için bir güncelleme paketi indirmeniz lazım. Bilgisayarınıza göre 64 bit veya 32 bit.

Klavyelerde direk olmadığı malum. Ama paketi indirip kombinasyon ile yapabilirsiniz.

Kaynak: Klavyeden Türk Lirası ( ₺ ) İşareti Nasıl Yapılır.?

Dolar, Euro'nun simgesi var da bizim TL niye yok diyerek sırf iş olsun amacıyla milletin gazını almaya yönelik bu ucuz hareketin ne kadar boş olduğu bu konudan yeterince bellidir. Neden bulunmadığını Akil adamlara sormak lazım. Hoş onlar da uzun zamandır piyasada yoklar.

Yalnız, benim telefonum Lumia 950XL. Kaç senedir bu özellik klavyemde mevcut. "₺, $, €, £" bunlar gibi...

Neden yok dedim. Belki vardı benim haberim yoktu bundan haberdar olmak istedim. Kimi neden gaza getireyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Jira'nın de dediği gibi AltGr+T ile simgeyi yapabilirsin. İşletim sisteminin güncel olması gerekiyor.
Türkiye'de resmi kurumlarda F klavye geçerli, yani resmi klavye F diyebiliriz. F klavyelere simge olarak eklenmiş olmalı.
Dolar ve euro simgesi sadece para birimi olarak değil, bazı yazılım dillerinde de kullanılıyor. Bu yüzden daha ön plandalar. Ayrıca dolar ve euro uluslararası geçerliliği olan para birimleri, klavyede olmaları çok doğal.

Çok teşekkürler @Jira .. Ben de klavyeden "₺" yapamıyorum diye hep kendi kendime hayıflanıyordum. Öğrendiğim iyi oldu. Tekrar teşekkürler.

Dolar ve euro geniş kitleler tarafından kullanıldığı için mevcut bence. Türk olduğumuz halde alışveriş yaparken euro ve doları sıkça görüyoruz. Yani biraz evrensellik var tıpkı Asım Demir arkadaşımızın dediği gibi. Mesela bir arabın veya bir ingilizin veya rusun tl simgesi kullanacağını sanmıyorum. He evet türkçe klavyede olabilir tl simgesi ama pek de kafa yorulacak bi konu değil bence altgr kombinasyonu ile yapılabilir. Şahsen ben 40 TL veya türk lirası der geçerim. Tabi bunlar benim görüşlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…