Simgot EW300 vs Truthear Zero Blue: 2

Hocam ben de aynı şekilde EW300 ile blue2 arasında kaldım. IEM tecrübem hiç yok ve ilk alacağım IEM kulaklık olacak. Genellikle EW300'ün daha iyi olduğuna dair yorumlar görüyorum fakat blue2'nin hem çok yeni olması hem de mikrofonla geliyor olması (EW300 DSP de mikrofonla geliyor fakat Type-C çıkışlı) ilgimi özellikle cezbetti. Tecrübeli birisi nasıl farkları olduğunu özetleyebilir mi?

Simgot teknik olarak önde bir model. Yani ses kalitesi daha iyi. Ancak şöyle bir durum var: Bu kulaklıkların kutudan çıktığı hali doğallıktan uzak, hoş olmayan bir ses karakterine sahip. Yani en iyi ses kalitesini alabilmeniz için telefonunuzun iOS olmaması ve EQ yapmanız lazım, o konuda ben yardımcı olurum.

Onun dışında malzeme kalitesi ve kutu içeriği ikisinin de güzel, harici bir DAC veya amfi almanıza da gerek yok.

Son düzenleme:
Simgot EW300 Standard + CX31993 DAC al Android üzerinde Usb Audio Player PRO uygulaması var onu da satın alıp Bit Perfect açıp kullan EQ ayarı yapmana gerek yok.

Sormak istediğin soru varsa sorabilirsin şuan Simgot EW300 kullanıyorum.

Hocam hani DAC'ı kullanıyorsunuz ve nereden satın aldınız?

Ben de EW300 almayı düşünüyorum. Oyun oynuyor musunuz? Oyun performansını ve dinlediğiniz müzik türleriyle beraber performansını aktarabilirseniz çok sevinirim.

Hocam ben de önerilerinizden de yola çıkarak EW300 aldım, Ağustos sonu gelecek gibi duruyor. Tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:

Merhaba hocam CX31993 + MAX97220 kombosunu kullanıyorum tek sikintisi yuksek seste bir sure sonra cizirti ve seste bozulmalar buyuk ihtimal bu kombo kulak ustu kulakliklara uyumlu diye yapiyor istersen CX31993'u tek basina alabilirsin ya da dedigim komboyu da alabilirsin.

Ozellikle elektronik muzikler ve HIP-hop dinliyorum ve onerdigim mod asagida oldugu gibi Silver nozul ve icine 1 adet foam. Gelince Gold nozulu deneyip kendine gore ayarlayabilirsin.

Oyunda Silver nozul biraz camursu bir his veriyor Gold nozul ile denedim bayağı iyi bir oyun performansi var Yeni mikrofon alacagim yakinda o yuzden dolayi genellikle oyunlarda kullanmiyorum mikrofon alinca bunu kullanacagim halihazırda şu an HyperX Cloud 2 var Simgot EW300 ona gore bayağı onde.

Ayrica kopuklu bir eartip aldim denedigim zaman cok hosuma gitmedigi icin kullanmiyorum onunla denemeyi de ihmal etme bana gore yaninda gelen eartip daha iyi.

Bu cizirti ve seste bozulmalarin sebebi cok fazla isinmasi kulak ici kulakliklarda cikiyor Max amfiden dolayi.

Hocam inceleme için çok teşekkür ederim, elinize sağlık. Ben de AliExpress'ten CX31993 bir dongle sipariş ettim telefonda kullanmak için. Dediğinize göre EQ ayarlaması yapmamışsınız, ona rağmen de kulaklığın kendi profilinden memnnun musunuz? EQ ayarları yapıp denediniz mi?

Ben de oyunlarda kullanmak istiyorum fakat bahsettiğiniz gibi oyunlarda kullanmamı engelleyecek ana etkeni mikrofonun olmaması. Ben de harici bir mikrofon alıp IEM ya da headphone kulaklıklarla oyun oynamayı düşünüyorum. O açıdan bir headset olan Cloud 2 ile kıyaslamanız da çok hoş olmuş. Ne tür oyunlarda EW300'ü Cloud 2'ye göre daha üstün buluyorsunuz? Özellikle FPS oyunlarda imaging için çok iyi yorumlar duymamıştım.

Ek olarak harici eartipleri nereden satın aldınız? Türkiye'den aldıysanız link paylaşabilir misiniz?

EQ ayarlamasi yapmadim telefonda UAPP kullaniyorum Qobuz uzerinden muzikleri indiriyorum ve o sekilde kullaniyorum Bit-perfect ayari fazlasiyla yetiyor. Apple Music uzerinden EQ ve Bit-perfect olmadan kullanirken de kendi profilinden memnun kaldim. Kulakligin kendi profili gayet iyi bilgisayar da ozellikle. EQ ayari yapip denemedim hic o yuzden dolayi bir sey diyemeyecegim.

Cloud 2'yi kendi ses kartiyla kullaniyordum eskiden ve cok memnun degildim DAC ile denedigim zaman bayaa iyi oldugun gorunce artik DAC ile kullanmaya basladim ve bayaa alistim ama bazi yerlerde mesela CS2'de sag arkamdan duydugum sesler sagdan geliyormus gibi hissediyordum bu Simgot EW300'de hic olmadi o bakimdan anlatsam daha iyi olur gibime geliyor.

Harici eartipleri temudan aldim denemek icin. QKZ yazarak bulabilirsiniz daha farkli eartipleri de deneyebilirsiniz bu arada ozellikle DUNU S&S ve Tangzu Tang Sancai oneriyorlardi.

Çok teşekkür ederim hocam bilgiler için. Ben de müzik için spotify kullanıyorum qobuz gibi alternatifler pahalı geldiği için ama bildiğiniz kadarıyla androidde spotify ile bit-perfect yapmanın bir yolu var mı? UAPP spotify ile birlikte çalışmıyor diye biliyorum. Yoksa sizin de denediğiniz gibi bit-perfectsiz mi idare etmem gerekiyor?

Spotify degil de Apple Music kullanirsaniz daha iyi sonuc alirsiniz, UAPP uygulamasinda Qobuz ve TIDAL'e baglanma secenekleri var ama cevrimdisi dinleyemiyorsunuz, Qobuza baglanmiyorum Qobuz linki ile muzik indiriyorum DoubleDouble(.)top uzerinden.
Ama suan site deaktif onun yerine Soulseek kullanarak ya da Firehawk52 sitesine bakarak nasil kayipsiz muzik indirebileceginizi gorebilirsiniz.

Bit-perfect icin kayipsiz bir muzik dosyan olmasi gerek ve bunun direkt olarak DAC'a aktarilmasi gerek. Mesela Spotify 44.1kHzlik bir sarkiyi calsa bile DAC'a gondermeden once Android AudioFlinger ile 48kHz'e yeniden orneklendirir. UAPP gibi uygulamalar DAC'in kendi driverina sahip oldugu icin AudioFlinger katmanini devre disi birakip ses verisini dogrudan DAC'a iletir.
Ayrica Spotify kapali bir platform oldugu icin ucuncu parti uygulamalarin muzik akisini bu sekilde islemesine izin vermez o yuzden dolayi Tidal ve Qobuz gibi servislerle entegrasyonu var.

Kulaklik gelince Spotify ve UAPP uzerinden ayni sarkiyi dinlemeyi dene dedigim sitelerden ucretsiz olarak indirip aralarinda ki fark seni sasirtacak

Yardima ihtiyacin olursa OM atarsan yardimci olabilirim.

Son düzenleme:
Dediklerinizi inceliyorum şimdi hocam. Bu tür işlere merak saldım ama biraz yabancıyım o yüzden yardımlarınız çok iyi olur. Ben size mesaj atamıyorum ama uygunsa siz mesaj atabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…