Daha fazla  
Dün akşam bilgisayarda After Effects ile uğraşırken yakına şimşek çaktı ve ekran uydusuz televizyon gibi cızırtılı hale geldi. Dedim ekran kartı yandı herhalde yeniden başlattım. Bilgisayarı normal bir şekilde başladı ve bütün parçalar sorunsuz çalışıyordu. Hatta ekran kartı ilk açılışta 24 dereceydi. Denetim masasından gördüm neyse 2 saat takıldım bilgisayarda kapattım. Sabah uyandığımda bilgisayarı açamıyorum.

PSU: FSP hdro 600W.
(Evde başka bir arıza yok !) Televizyonda, laptopta vs.

-BIOS arıza ışıklarından VGA yanıyor.
-Ekrana görüntü gelmiyor.
-Ekran kartının fanı hiçbir şekilde dönmüyor. İlk açılışta bile!
(Normalde Windows açılana kadar dönmesi gerekmiyor mu ?)

Ekran kartım mı yandı?
Yoksa başka bir sorun mu var?

Öncelikle geçmiş olsun kesinlikle yüksek akım bi parçaya zarar vermiş gibi görünüyor ekran kartı veya güç kaynapı veya bağlantı kabloları bile olabilir buradan kesin birley söylemek zor güvendiğiniz bir tamirciye götürün derim.
2. Olarak söylemek istediğim şey ise böyle şeyler yaşamamak için kesinlikle akım korumalı priz kullanın.
Bir diğer şey ise ethernet kablosuda tehlike yaratabilir. Başıma gelen bir örnekle anlatıcam 2007 civarı şiddetli yağmur vardı ve müstakil evde yaşadığımız için akıllı korumalı şarteldi ve kendini kapattı ama ben yinede bilgisyar güç fişini çektim eve yıldırım isabet etti ve modemden ethernet kablosuna ordanda ethernet giriş yeri bildiğiniz yanmıştı o yüzden yağmurlu havalarda özellikle ev müstakilse ve paratöner yoksa dikkat.

1 günün sonunda bilgisayarı açtım şimdi yine açamıyorum bilgisayar ekran kartını görmüyor RX570 Bu problem dönüştürücü aldığımdan beri var anlam veremiyorum ekran kartı sırf hdmi to vga var diye niye hiç çalışmamazlık yapar ? Normalde bilgisayarı açmak için 2-3 kere yeniden başlatmam gerekiyor bu gün ve benim yandığını zannettiğim gün hiç açılmıyor 100 kere aç kapa yaptım KAFAM ALMIYOR BUNU ne olursa olsun ekran kartının çalışması gerekmiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…