Garanti varsa garantiye gönderebilirsiniz, yıldırım veya şimşek böyle şeylere sebebiyet verebiliyor. Garantisi yoksa THH veya elektrik dağıtıcısı firmaya başvurulabilir.
Elektrik gidip geldikten sonra olduğunu varsayıyorum, böyle durumda elektrik dağıtıcısı firmasını dava edeceksin. Şimşek, yıldırım vs hiç karıştırma. Direkt elektrik gidip geldikten sonra oldu diyeceksin.
@Elementor Dağıtım şebekesine bağlı analizörler kayıt tutar sürekli. Dağıtıcı firma da enayi değil maalesef. Sürekli tutulan kayıtları iletir ve sorumlu olmadığını gösterir.
@inPijamas Hayır, değildir. Doğal afetler firmaların sorumluluğunda değildir. Ayrıca; dağıtıcı firmanın hatası olan bir arıza bile olsa, yönetmelik gereği tüketicinin alması gereken önlemler vardır. Örnek olarak; binaların 3 fazlı hidroforlarında bulunması gereken faz koruma röleleri gibi. Bu önemleri tüketici almadıysa yine firmanın sorumluluğundan çıkar. Bunun bu konuyla ilgisi yok ama dediğiniz "elektriksel diğer her sorunda olduğu gibi." lafına ithafen yazdım. Bu sektörde çalışıyorum zaten.
@Elementor Dağıtım şebekesine bağlı analizörler kayıt tutar sürekli. Dağıtıcı firma da enayi değil maalesef. Sürekli tutulan kayıtları iletir ve sorumlu olmadığını gösterir.