Sınav heycanım

S

Snake Eater

Ziyaretçi
Merhaba lise 2 öğrencisiyim nezaman sınava girsem aklımdaki tüm bilgiler siliniyo budurum beni çok rahatsız etmeye başladı sınav öncesinde okadar çok çalışıyorum ama sonuç ayni hep unutuyorum sizce sorun ne olabilir ?

Yazarak mı çalışıyorsun, yoksa okuyarak mı? Yani bir baktığın konuya geriye dönüp tekrar bakıyor musun?

Yazarak mı çalışıyorsun, yoksa okuyarak mı? Yani bir baktığın konuya geriye dönüp tekrar bakıyor musun?
Yazarak daha kolay anlıyorum ve yazarak çalışıyorum ama sınava girince herşey gidiyor heycandan birde sınıfta kaldığım için 1 yıl onun korkusu çok fazla.

Egzersiz yapıp, bol bol klasik sorular çöz. Hatta çalıştığın konularla alakalı hızlıca 10 klasik soru hazırla ve çözmeye uğraş. Bu döngü hep böyle devam etsin.

Egzersiz yapıp, bol bol klasik sorular çöz. Hatta çalıştığın konularla alakalı hızlıca 10 klasik soru hazırla ve çözmeye uğraş. Bu döngü hep böyle devam etsin.
Hangi yayınların test kitaplarını alsam çok zor çıkıyo kolay bir yayın bulsam.

Bilgileri kodlamaya çalış. Unutma ki sınav 40dk. bu sürenin tamamını heyecanlı bir şekilde geçiremezsin, elbet heyecanın dinecektir. Birde ders çalışırken konu ile ilgili örnekleri hayal etmeye çalış katkısını sınavda görürsün.

Sen ilk önce yazarak çalıştıklarını klasik sorular ile test edeceksin, ardından test sorularına geçeceksin.

Sürekli tekrar yap. Test yap. Deneme sınavlarına falan gir. Evde kendini sınava sok. Alıştırma yapmaya çalış. Zamanla yenersin.

Bu konuda sana en çok yardımcı olucak 2 şey kodlama ve o konuyla ilgili anahtar kelimeler. Gereksiz bilgilerden kaç. Ben 20 sayfalik yerden 2 sayfa not cikaririm ve çıkardığım notlardan %90 oranında soru çıkar (Ki son 3-4 sınavdır 80-90 alıyorum bu yontemle). En önemli tavsiyem son güne bırakma 3-4 gün önceden notu çıkar, son gece oku,çalıs. Emin ol bu dediklerimi yaparsan sınavda gözünde canlanıcak bütün bilgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…