Arkadaşlar bu zamana kadar çoğu zaman okul birincisiydim fakat bu sene ne kadar çalışsam da sınıfta bile ilk olan önemsiz sınavlarda geçtiler. Yarın önemli bir sınavım var bu sebeple fazlasıyla da kaygım var. Ne yapmalıyım?
Arkadaşlar bu zamana kadar çoğu zaman okul birincisiydim fakat bu sene ne kadar çalışsam da sınıfta bile ilk olan önemsiz sınavlarda geçtiler. Yarın önemli bir sınavım var bu sebeple fazlasıyla da kaygım var. Ne yapmalıyım?
Kendinize güvenmiyorsunuz. Kendinize güvenin çalıştıysanız neden bu kadar kaygı yaşayasanız ki? Sınava hazır olduğunuzu hissedecek kadar çalışın ve kendinize güvenin.
Çoğu zaman okul birincisiydim ile başlamandan dolayı sanıyorum ki sen sınavlardan değil, en başarılı çocuk bu ifadesinin başka bir kişiye geçmesinden korkuyorsun.
Çoğu zaman okul birincisiydim ile başlamandan dolayı sanıyorum ki sen sınavlardan değil, en başarılı çocuk bu ifadesinin başka bir kişiye geçmesinden korkuyorsun.
Özgüven eksikliğin var demek oluyor bu. Sen boşver milletin senin hakkında ne düşündüğünü. Yani güzel bir tabirle kendi dalgana bak. Sınavına çalış ve yüksek puan alıp geçmeyi kafana koy. Onun harici başka bir şeyi düşünme. Kendini "ben okul birincisiyim" 'den başka ifade edebileceğin argümanın olsun. Ne kadar faydası olur bilmem ama bu dediklerimi dikkate alırsan bence senin adına iyi olacaktır.