Şınav, Mekik ve Barfikste Gelişme Sağlamak

C-Note

Hectopat
Yer
Batman
Daha fazla  
Merhaba beyler buna benzer bir konuyu önceden açmıştım. Şınav ve barfiksi çekemiyordum. Mekikte ise gelişme sağlamam gerekti. Şınav, mekik ve barfiks üçlüsünü bayağı bir şekilde araştırarak kendimce bir yöntem geliştirmeye karar verdim. Siz de bu yöntemime bakarak olumlu veya olumsuz yönlerini eleştirerek beni aydınlatabilirsiniz. Öncelikle boyum 1.81 cm kilom ise 79.6 kg. 2 aydır sporla uğraşıyorum ve sınav mülakatlarına hazırlandığım için mülakatlarda şınav barfiks ve mekik hareketlerini yaptırıyorlar. Bu hareketlerde ilerleme sağlamak için tabii ki de kas gruplarımın güçlü olması lazım. Ben de bunu zaten geliştiriyorum ama şimdiden iyi bir adım atmak için spora gittiğim günlerde yani (haftada 5 gün) her gün ağırlıklı barfiks, mekik ve diz üstünde şınav hareketlerini yaparsam bu hareketlerde iyi bir ilerleme sağlayabilir miyim? Diz üstünde şınavın sebebi ise nizami şınav çekemememden dolayı amacım yavaş yavaş üstüne koyarak gelişmektir. Bu hareketleri yaparak iyi bir yere gelebilir miyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: @asdddxaw yorumunu bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiki de gelişme sağlarsın. Tekrar tekrar yaptığında alışacaksın bi yerden sonra. Hafif gelmeye başlayacak artık ağırlık asarak yapıcaksın mekiği şınavı.

Düzenli olarak diz üstü şınav çekerek kas kütlesi oluşturursan bu hareketleri rahatça uygularsın. Ben de yaklaşık senle aynı boyda ve kilodaydım. Eğer yağ kütlen varsa ve kas yaparken aynı zamanda az kalori alarak yağ yakıyorsan önce yağlardan kurtulmanı ya da aldığın kaloriyi 300 kalori kadar azaltmanı öneririm. Ben hem az kalori alıp hem de kas yapmaya çalışmamdan dolayı kas oluşumu baya sıkıntılı olmuştu.

Sporda kardiyo olarak ilk 10dk falan yürüme bandında yürü. Sonra mekik sehpasında mekik çek ve mide sıkıştırma hareketleri yap. Şınav bir göğüs hareketidir. o yüzden biraz göğüs çalış bench, üst göğüs dumbell falan, sonra da biceps hareketelerine geçersin.

Şınavda göğüs, karın ve omuz kasların ağırlıklı olarak çalışır. Mekikte karın kasların. Pull up da şınav gibi üst vücudun neredeyse tüm kaslarını çalıştırır. Belli ki en çok karın ve göğüs kısmında eksiğin var.

Hareketlerin formlarına dikkat et ufak bir yanlış hem alakasız, farklı bir kas grubunu çalıştırabilir hemde sakatlanmana neden olabilir. Kesinlikle hareket öncesi ısınmanı öneririm, kasların hızlı yorulmasını engeller. Ağırlık çalışmak senin kas kütleni arttırır, kas kütlen arttıkça gücün de artar bu sayede bahsettiğin hareketlerde daha rahat set çıkarırsın. Ayrıca kaç gün yaptığına değil bir sette ne kadar yapabildiğine odaklan. Ne kadar çok set-tekrar yaparsan kondisyonun o kadar artar. Tabi kendini fazla zorlama bu sefer kas yıkılmasına neden olabilir, bu sebeple ne kadar enerji alıyorsan o kadar çalış, tabi Yağ kütlen varsa kalori açığı mutlaka koy. Spor öncesi öğününle sporun arasında ki süre fazla olmasın. Şekerden olabildiğince uzakdur, sağlıklı karbonhidrat yediğinde sende göreceksin çok daha rahat ve fazla set çıkaracaksın.

Bu hareketleri yaparak iyi bir yere gelebilir miyim?

Beslenmeye de dikkat ederek iyi bir yere gelinebilir ama bir zamandan sonra vücudun direnci artacağı için ağırlıksız aynı yerinde sayıp durursun.

her gün ağırlıklı barfiks, mekik ve diz üstünde şınav hareketlerini yaparsam bu hareketlerde iyi bir ilerleme sağlayabilir miyim?

Sağlayabilirsin, tabi bir zamandan sonra gücün tükenecektir sınırlarını zorlamak için kendini aşağıdan yukarıya çekemiyorsan zıpla ve yavaş yavaş aşağıya kendini bırak.

Şınav geliştirmek için;
  • Bench Press
  • Dumbell Press
  • Dumbell Fly
  • Dips
  • Triceps Push Down
  • Close Grip Bench Press
  • Triceps Bench Dips
Mekik geliştirmek için;

• Plank
  • Crunch
  • Leg Raise
Barfiks geliştirmek için;

• Barbell Row
  • Lat Pull Down
  • Dumbell Row
  • Cable Row
Ne kadar alakası yok gibi gözükse de sadece Bacak çalışarak bile vücut yapılır onun için Bacak çalışmayı ihmal etme.

Son düzenleme:
Gireceğim sınavda eğer kazanırsam fizik mülakatında şınav yokmuş. Fizik mülakatlarında şınavdan bahsedilmiyor ama ben yinede şınav çekmek için elimden geleni yapacağım. Barfiks geliştirmek için barbell row hariç tüm hareketleri yapıyorum. Mekik çekmek içinde şuanlık sadece ara sıra makinede karın kası çalışıp mekik çekiyorum. Mekikte hedefim sayıları artırarak geliştirmek. Şuanlık derslere odaklıyım sınavdan sonra spora kendimi daha çok vereceğim. Yazdığın hareketlerin çoğunu da yapacağım.

Bol şans dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…