Sınav öncesi stresiyle nasıl başa çıkılır?

GrandST

Hectopat
Ben yurtta kalıyorum. Normal geceler rahatça uyuyabilirken sınav geceleri stres yapıyorum ve "ya uykusuzluktan yapamazsam" diye korkuyorum ve daha beter uyuyamıyorum. Ve 8 saat uyuyamazsam kötü bir performans yapacağimi dusunuyorum. Bugün mesela 10 buçukta uyuyabilsem de gecenin köründe kalktım daha da uyuyamıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Melatonin kullanabilirsiniz, zararsız ve takviye edicidir. Melatonin bir hormondur ve uykunun gelmesini sağlar. İlaçlarla, anti depresanlarla karıştırılmamalıdır. Yan etkisi yoktur, sadece araç iş makinası vesaire kullanacaksanız almayın çünkü uyumadan önce alınması gereken bir takviyedir.

Günü gününe çalışıp yeterince çalışırsanız, strese girmezsiniz. Açıkçası heyecana inanmıyorum ben. Çalışan adam stres yapmaz. Sınav öncesi az buçuk stres olur da eli ayağı birbirine dolaşacak kadar olmaz.

Stresim sınava karşı değil az uykuyla sınava girip yapamamaktan korkuyorum bu yüzden daha beter uyuyamıyorum.

@GrandST, az da çok da uyusanız biliyorsanız yaparsınız, bilmiyorsanız yapamazsınız.

Hocam dünyanın sonu değil bir şey değil, yapmanız önemli orası ayrı konu ama yapamadığınız takdirde sizi tehdit etmeye başlamıyorlar eğer gerçekten çalışırsanız da yaparsınız.

Stresi azaltiyor mu ve bazı kisilerde ise yaramamış araştırdığımda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…